H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εισβολή του Στυλιανού Ιωαννίδη στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο την Παρασκευή 9 Γενάρη. Όπως κατάγγειλαν οι εργαζόμενοι και οι ένοικοι του ξενώνα, ο προσκείμενος στη ΝΔ πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μπήκε απρόσκλητος στον ξενώνα και άρχισε να τους βρίζει χυδαία και ρατσιστικά και να τους απειλεί με το πιστόλι προτεταμένο και τις σφαίρες στη θαλάμη! Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εξαπολύσει μια υστερική εκστρατεία ενάντια στον αφοπλισμό της αστυνομίας, τα χαϊδεμένα παιδιά του κόμματός του οπλοφορούν και τρομοκρατούν. Την ίδια ώρα που ο Σαμαράς πήγαινε στο Παρίσι για να χύσει κροκοδείλια δάκρυα για τους αδικοχαμένους του Charlie Hebdo μαζί με τους ηγέτες της ΕΕ του κεφαλαίου, του ρατσισμού και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ο «ευυπόληπτος» κύριος Ιωαννίδης εκτονωνόταν με απειλές και ύβρεις απέναντι σε ανήλικους πρόσφυγες, πρακτικές τις οποίες είχε φροντίσει να εξασκήσει παλιότερα σε αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του ξενώνα και στους ανήλικους αιτούντες άσυλο. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι εχθροί μας ούτε απειλή για την ασφάλειά μας. Η πραγματική απειλή για τις ελευθερίες και τη δημοκρατία είναι ο ρατσισμός και ο αυταρχισμός που θρέφει το σύστημα για να διασπάσει και να φοβίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Είναι οι φράχτες στα σύνορα, η FRΟNTEX και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Γκουαντάναμο που έχουν στήσει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, είναι οι ναζιστικές εγκληματικές συμμορίες όπως η Χρυσή Αυγή. Δεν θα αφήσουμε εκείνους που καταστρέφουν τη ζωή μας με τα Μνημόνια και σπέρνουν τη φτώχεια και τις απολύσεις να στοχοποιήσουν ως αποδιοπομπαίους τράγους τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας για την κρίση που προκάλεσαν οι καπιταλιστές. Όπως απέτυχε στην Τούμπα η προσπάθεια να στηθεί σκηνικό «Αγίου Παντελεήμονα» με αφορμή τη λειτουργία ξενώνα προσφύγων, έτσι και κάθε τέτοια απόπειρα θα πέσει στο κενό. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης απαιτεί την καταδίκη του Σ. Ιωαννίδη στη δίκη που έχει οριστεί στις 14 Ιανουαρίου 2015 και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να απομονώσουν με κάθε τρόπο τις ρατσιστικές επιθέσεις.
Το ιστορικό:
Με το πιστόλι στο χέρι, βρίζοντας με χυδαίες ρατσιστικές εκφράσεις και απειλές «η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτα μπροστά μου» πρώην πρόεδρος των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης φέρεται ότι πήγε να πάρει πίσω… τον σκύλο του,  στον ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο που λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Ο Στέλιος Ιωαννίδης, κάτοικος της περιοχής, μετέβη κατά τη 1 μετά το μεσημέρι στον ξενώνα που λειτουργεί η ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» και αρχικά έβριζε τη διευθύντρια του σταθμού, τους εργαζόμενους και τα παιδιά με ακατονόμαστες ρατσιστικές εκφράσεις, γιατί -όπως έλεγε- του είχαν κλέψει τον σκύλο, γεγονός το οποίο οι εργαζόμενοι αρνούνταν ότι είχε συμβεί.
Στον ξενώνα φιλοξενούνται 29 παιδιά από διάφορες χώρες, ηλικίας 12 έως 18 χρόνων, από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν, ενώ στο ίδιο σημείο βρίσκονται άλλα δύο νηπιαγωγεία.
Όπως λέει στην «ΕφΣυν» η δικηγόρος της ΑΡΣΙΣ, Αθηνά Καλογρίδη, «αρχικά ο δράστης της επίθεσης φωνάζοντας και βρίζοντας επέδειξε το όπλο που είχε σε θήκη στη ζώνη του αλλά στη συνέχεια το έβγαλε και το έσειε μπροστά στους άναυδους εργαζόμενους, κάποιος από τους οποίους κάλεσε την  αστυνομία».
Η αστυνομία πάντως χρειάστηκε τουλάχιστον είκοσι λεπτά να φτάσει στο περιστατικό. Νωρίτερα, είχε σπεύσει ο γιος του δράστη, ο οποίος προσπάθησε και κατάφερε να ηρεμήσει τον πατέρα του πριν συμβεί το χειρότερο. Οι εργαζόμενοι πάντως κατέθεσαν μήνυση, οπότε ο Στέλιος Ιωαννίδης συνελήφθη μία ώρα αργότερα στο σπίτι του, με τις κατηγορίες της οπλοχρησίας, απειλής και εξύβρισης, με ρατσιστικό κίνητρο. Το Σάββατο θα προσαχθεί ενώπιον του εισαγγελέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σ.Ι. φέρεται να είχε άδεια για την κατοχή του όπλου  η οποία εκδόθηκε τον Δεκέμβρη του 2014 ωστόσο αυτό θέτει περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντά.
Με δηλώσεις του στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος Αλέξανδρος Καρντασιάδης, μέλος της Ομάδας Νομικών για τους Μετανάστες και Πρόσφυγες, δήλωσε ότι «το περιστατικό πρέπει να αναδειχθεί και να καταδικαστούν τα ρατσιστικά κίνητρα και η Ομάδα Νομικών στηρίζει την ΑΡΣΙΣ και τους εργαζόμενους στον ξενώνα».
του Απόστολου Λυκεσά από efsyn.gr
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.