Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή με 12 θύματα στα γραφεία της Charlie Hebdo στο Παρίσι την περασμένη Τετάρτη, με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Στο μήνυμά της, η οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA) υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ως αντίποινα για την προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ και στους δράστες "ανατέθηκε" η επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας.

Δείτε το βίντεο με την ανάληψη ευθύνης

Νέο βίντεο από τη σφαγή

Βίντεο αυτόπτη μάρτυρα της σφαγής, είδε τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας.

Δείχνει τους δύο τρομοκράτες να κινούνται με ψυχραιμία προς το μαύρο Citroen, αφού έχουν σκοτώσει 12 ανθρώπους. Όταν φτάνουν στο αυτοκίνητο, ο ένας σηκώνει το αριστερό χέρι και φωνάζει αρκετές φορές στα γαλλικά: "Εκδικηθήκαμε για τον Προφήτη Μωάμεθ".

Αμέσως μετά έρχονται αντιμέτωποι με περιπολικό, το οποίο γαζώνουν με τα όπλα, με αποτέλεσμα ο οδηγός του να βάλει όπισθεν και το όχημα να "εξαφανιστεί".

Στη συνέχεια διαφεύγουν ενώ ο συνεπιβάτης πυροβολεί προς τη μεριά των αστυνομικών. -


Ξεπούλησε το τεύχος των επιζώντων

Το τιράζ του πρώτου φύλλου της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo μετά την επίθεση που αποδεκάτισε τη σύνταξή της, το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα, αυξήθηκε από τρία σε πέντε εκατομμύρια φύλλα για να αντιμετωπισθεί η μεγάλη ζήτηση στη Γαλλία, ανακοίνωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η εταιρεία διανομής.

"Ο εκδότης αποφάσισε το πρωί να αυξήσει το τιράζ στα 5 εκατομμύρια", δήλωσε η Βερονίκ Φοζούρ, πρόεδρος της εταιρείας διανομής MLP. Θα διανεμηθούν με ρυθμό περίπου 500.000 φύλλων ημερησίως, κάτι που θα επιτρέψει να πάρουν φύλλα όλα τα περίπτερα που θα το ζητήσουν, υπογράμμισε.

Αυτό το ιστορικό φύλλο της σατιρικής εφημερίδας είχε ήδη εξαντληθεί το πρωί στη Γαλλία.



Ρεπορτάζ του France 24
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.