Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη , κατοικεί στον Τρίλοφο από το 1989.

Οικογενειακές ρίζες: Πατέρας μικροεπαγγελματίας,πρόσφυγας από την Ανατολική Θράκη, εργαζόμενος από τα παιδικά του χρόνια. Αριστερός από τα νεανικά του χρόνια, πρωτοστάτησε στα γεγονότα του 36 της Θεσσαλονίκης. Του προτάθηκε τότε μετεκπαίδευση στη Γαλλία ή εξορία. Επέλεξε την εξορία (Φολέγανδρος).
Φοιτητικά χρόνια: Συμμετοχή στoν αντιδικτατορικό αγώνα.
Σπουδές: πτυχίο Φυσικής του ΑΠΘ και μεταπτυχιακών σπουδών διαχείρισης περιβάλλοντος του πανεπιστημίου U.L.B Βρυξελλών(1996)
  • Προέρχεται από το χώρο της δημόσιας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης . Εργάστηκε ως μέλος επιτροπής αναλυτικών προγραμμάτων του ΥΠΕΠΘ, σχολική σύμβουλος στο νομό Θεσσαλονίκης, διευθύντρια Γυμνασίου-Λυκείου Δ. Θερμαϊκού, ως αποσπασμένη στην Ε.Ε Βρυξέλλες τομέα εκπαίδευσης (5 χρόνια). Αγωνίστηκε από όλες τις θέσεις για την ποιότητα της Ελληνικής εκπαίδευσης , το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.
  • 2010- 2014 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος Θέρμης, εκπροσωπώντας τον Ανατολικό Άνεμο, παράταξη της αριστεράς και της οικολογίας .Από αυτή τη θέση έδωσε πολλές μικρές μάχες με επίκεντρο θέματα περιβαλλοντικά ( όπως μια διαφορετική διαχείριση σκουπιδιών χωρίς εργοστάσιο καύσης ), θέματα εκπαίδευσης, θέματα κοινωνικής πολιτικής, θέματα επιβίωσης της αυτοδιοίκησης και δημοκρατικής λειτουργίας της
  • Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό κοινωνικό φόρουμ και στο Μεσογειακό φόρουμ με την αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε ενεργά σε κινήματα (νερό, σκουπίδια,κεραίες, θαλάσσιος διάδρομος αεροδρομίου, κινήσεις πολιτών κλπ).
  • Ήταν πρόεδρος, μέλος Δ.Σ Συλλόγων (γυναικών, περιβαλλοντικών, πολιτιστικών).
  • Ήταν για χρόνια ενεργό μέλος του Συνασπισμού ( Νομαρχιακή Β Θεσσαλονίκης, Κ.Ε) και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (2009), υποψήφια (στις πρώτες θέσεις) νομαρχιακών και περιφερειακών σχημάτων ΣΥΡΙΖΑ.
Άρθρα της σχετικά με θέματα εκπαίδευσης, περιβάλλοντος ,αυτοδιοίκησης έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά (βλέπε ΑΠΟΨΗ).

Γιατί συμμετέχω στις εκλογές:

Η Ελλάδα ζει σήμερα μερικές από τις πιο σημαντικές και δύσκολες στιγμές της ιστορίας της. Καθοριστικές για το μέλλον της .

Πιστεύω ότι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει ένα νέο πολιτικό σύστημα ένα νέο πολιτικό ήθος και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Όμως μια ουσιαστική ανατροπή της απαράδεκτης, εξευτελιστικής για το λαό μας κατάστασης που ζούμε σήμερα, προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή όλων μας πριν και μετά τις εκλογές σ’ ένα μαζικό κίνημα αντίστασης στους εκβιασμούς
Είμαι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να συμβάλλω, με την πολυετή πείρα μου, στους αγώνες για μια κοινωνία διαφορετική με δημοκρατία, αξιοπρέπεια, ελευθερία.
Μια διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές συνθήκες είναι η μόνη που δίνει μια τέτοια προοπτική.
Αλλάζουμε την Ελλάδα, αλλάζουμε την Ευρώπη

Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης στις πρόωρες Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.