Ενώ για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες οι Έλληνες αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται από μια πραγματική περήφανη ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση και αισιοδοξία επικρατεί στην πλειονότητα των πολιτών αυτής της χώρας - παρά τις πιέσεις που ασκούνται με το χρηματιστήριο έξωθεν - φαίνεται πως "τα πήραν στην κράνα" (εκεί στην ΕΕ) με την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης Τσίπρα σχετικά με τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία.
Ακολουθεί ρεπορτάζ που αποκαλύπτει πως οι προθέσεις του Προέδρου της Ευρωβουλής κ. Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με δηλώσεις που του αποδίδονται, είναι (έτσι θα πρέπει να θεωρηθούν) προσβλητικές για μια ανεξάρτητη χώρα.

Μεταφέρει ΑΠΕΙΛΕΣ από Μέρκελ;;

Μιλώντας στο γερμανικό Ζdf, ο κ. Σουλτς εμφανίστηκε οργισμένος για τη στάση της Ελλάδας στο θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία. "Δεν μπορείς να απαιτείς από την Ευρώπη να δείξει ενότητα όταν πρόκειται για τη χώρα σου, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και μετά, ως πρώτη επίσημη ενέργεια, να σπας την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή. Αυτό κατά την άποψή μου μακροπρόθεσμα δεν θα λειτουργήσει" δήλωσε.

"Θέλω να το πω ανοιχτά, είδα με φρίκη ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε σήμερα την κοινή θέση της ΕΕ για την Ρωσία. Πραγματικά εξεπλάγην" ανέφερε.

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα μποϋκοτάρει στο Συμβούλιο τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δήλωσε ότι "αυτό δεν γίνεται". "Θα πρέπει να μιλήσουμε με τον κ. Τσίπρα και αυτό θα κάνω αύριο και πιστεύω ότι θα το κάνουν και άλλοι τις επόμενες μέρες. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει εδώ και δύο μέρες, δεν πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ακόμη ‘στις ράγες', αλλά ακόμη ψάχνεται. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ταξιδεύω εκεί" ανέφερε.

"Θέλω να μιλήσω με τον Αλέξη Τσίπρα και για το τι περιμένει εκείνος από την ΕΕ. Αλλά θα του πω επίσης τι περιμένουμε και εμείς από εκείνον. Και θα του πω αύριο ότι μοναχικοί δρόμοι στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν θα είναι αυτό που θα τον βοηθήσει», πρόσθεσε επίσης.

Ο κ. Σουλτς δήλωσε "σοκαρισμένος" από τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

"Ο συνασπισμός ο οποίος σχηματίζεται στην Αθήνα θα ήταν σαν να συνασπιζόταν στην Γερμανία η Αριστερά (Die Linke) με την «Εναλλακτική για την Γερμανία»(AfD). Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι καλό για τη χώρα. Αν κοιτάξω προσεκτικά, πιστεύω ότι ο κοινός παρονομαστής των δύο κομμάτων, τα οποία κανονικά είναι ιδεολογικοί εχθροί, είναι η απόρριψη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Έχω την εντύπωση ότι αυτό θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα σίγουρα σε εντάσεις εσωπολιτικά και μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Σίγουρα όμως δεν αποτελεί αποκλιμάκωση στις σχέσεις με τους εταίρους και με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς" ανέφερε.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ούτε καν χρειάζεται να διαβάσουμε το άρθρο. "Σύρε σούλτς κατα Griechenland μεριά", του είπαν, "κάνε πως από ενδιαφέρον (και μόνος σου, μην το ξεχνάς !) αποφάσισες να πας εκεί, δήθεν για να συγχαρείς από κοντά και τον Αλέξη και βολιδοσκόπησε την κατάσταση προτού αναλάβουμε "εμείς"... " Όχι μάλλον, αλλά σίγουρα έτσι το δασκάλεψαν το παλικάρι, αν και για να βρίσκεται εκεί, πρέπει να ανήκει ούτως ή άλλως στην ίδια ομοταξία ( Kapitalus europaius), συνομοταξία ( Merkelikus ypiretus) γερακιών και του λόγου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.