Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπντουλάχ-Ρασίντ αλ Μπαγκνταντί, του οποίου επί μήνες πέρισυ δημοσιεύονταν φωτογραφίες και προ διμήνου περίπου αναγγέλθηκε ότι σκοτώθηκε σε αμερικανικό βομβαρδισμό, από το 2007 είχε αποκαλυφθεί πρόσωπο ανύπαρκτο, μια προπαγανδιστική κατασκευή προσωποποίησης του «Ισλαμικού Κράτους».
Την ανακάλυψη έκανε το αμερικανικό οικονομική δελτίο του Τάϋλερ Ντάρντεν στά αρχεία των Τάϊμς της Νέας Υόρκης – οι οποίοι ωστόσο κατά την τελευταία γιγάντωση της τρομοκρατικής μάστιγας του «Ισλαμικού Κράτους» φαινόταν νάχουν λησμονήσει αυτή τη μικρή λεπτομέρεια της ιστορίας του ηγέτη του.
Σε φύλλο τους του 2007 παρέθεταν δήλωση του στρατηγού Κέβιν Μπέργκνερ, εκπροσώπου τότε των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ότι ο αλ Μπαγκνταντί, τιτλούχος αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους», που δρούσε στο Ιράκ με την υποστήριξη, τότε, της Αλ Κάϊντα, ουδέποτε υπήρξε.
΄Ηταν στην πραγματικότητα ένα μυθιστορηματικό πρόσωπο του οποίου οι συχνές βιντεογραφημένες εμπρηστικές διακηρύξεις ήσαν έργα ενός ηλικιωμένου ηθοποιού ονόματι Αμπού Αντουλάχ αλ-Ναιμά.
Τον Μάϊο του 2007 Ιρακινοί αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει ότι ο Αλ- Μαγκνταντί σκοτώθηκε, αλλά αργότερα αυτός επανεμφανίσθηκε με νέες διακηρύξεις.
Ανώτερος αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος έδωσε και τότε την εξήγηση του φαινομένου:Το άτομο δεν υπήρξε ποτέ.
΄Οπως εξήγησε ο στρατηγός Κέβιν Μπέργκνερ το τέχνασμα επινοήθηκε από τον Αμπού Αγιούμπ αλ Μασρί, αιγυπτιακής καταγωγής επικεφαλής της Αλ Κάϊντα στη Μεσοποταμία, και απέβλεπε να συγκαλύψει τον κυρίαρχο ρόλο ξένων στην οργάνωση.
Εφευρέθηκε ο Μπαγκνταντί, φανταστικό πρόσωπο με όνομα που στοιχειοθετεί τις ιρακινές ρίζες του, προβλήθηκε ως αρχηγός οργάνωσης-βιτρίνας με το όνομα «Ισλαμικό Κράτος» και στη συνέχεια σκηνοθετήθηκε ορκωμοσία πίστεως του Αλ Μασρί στον ηγέτη-φάντασμα. Δηλώσεις των αρχηγών της Αλ Κάϊντα Αλ Ζαουαχίρι και Μπιν Λάντεν, με αναφορές στον Αλ Μπαγκνταντί απέβλεπαν να κάνουν πιστευτή την ύπαρξή του.
Ως απόδειξη αυτών των στοιχείων ο στρατηγός Μπέργκνερ ανέφερε τη μαρτυρία ενός Ιρακινού τσιχαντιστή αντάρτη αλ Μασαντανί, κορυφαίου στελέχους της Αλ Κάϊντα στο Ιράκ, που είχε συλληφθεί αιχμάλωτος στις 4 Ιουλίου 2007, στη Μοσούλη.
Τέως στέλεχος της CIA και εμπειρογνώμονας για τη Μέση Ανατολή, ο Μπρούς Ρήντελ, δήλωνε τότε στους Τάϊμς ότι πάντοτε αμφέβαλε για την ύπαρξη του Αλ Μπαγκνταντί, αλλά μπορεί και να υπάρχει και τα περί επινόησης  του προσώπου του να είναι τέχνασμα για την προστασία του...
Αλλά στρατιωτική επρόσωποι επέμεναν ότι κατείχαν την αλήθεια στο προκείμενο. Ο Μασαντανί, εξηγούσαν, προέβη στην αποκάλυψη επειδή δυσφορούσε για τον κυρίαρχο ρόλο των ξένων ηγετών στην χώρα του. Και η Αλ Κάϊντα δεν τον είχε αποκηρύξει.
.......
Συμπέρασμα του σημερινού δημοσιεύματος του Τάϋλερ Ντάρντεν:
Φάντασμα τότε, άρα φάντασμα και σήμερα. ΄Ενα γέννημα του προπαγανδιστικού σωλήνα, προορισμένο να δώσει ένα πρόσωπο στο «Ισλαμικό Κράτος», το μεγαλύτερο φόβητρο στη σύγχρονη παγκόσμια αντι-τρομομανία...
Είναι ασφαλώς ευκολότερο για ένα μέσο υπήκοο να μισεί έναν σατανικό αρχηγό, από ένα άμορφο «πράγμα» με το όνομα ριζοσπαστικό ισλάμ –ρωτήστε τον Πρόεδρο Ομπάμα...


Για την ανίχνευση: Μιχ.Στυλιανού
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.