Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στο εστιατόριο «1930», στη Νέα Μηχανιώνα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (15-2-2015) η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Τσεσμελήδων και Αγιοπαρασκευούσιων Μικράς Ασίας, «Το Γυαλουδάκι» και παρουσιάστηκε η καθιερωμένη φιλανθρωπική δράση του Συλλόγου τους, «Βοηθάω-Δίνω χαμόγελο ζωής», η οποία εφέτος είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση των άπορων οικογενειών.



Προσκεκλημένη ομιλήτρια, ήταν η εθελόντρια και συντονίστρια της δράσης «ΕΥΝΟΙΑ», κ. Μπέττυ Σεμακούλα, μια Ελληνίδα της Καλαμαριάς, η οποία αγωνίζεται καθημερινά για τη σίτιση, υποστήριξη και προστασία άπορων οικογενειών της Θεσσαλονίκης, αλλά και πανελλαδικά.


«Πώς να μπορώ να κοιμηθώ, το βράδυ όταν ξέρω ότι υπάρχουν παιδιά που πεινάνε!», τόνισε στην κυριολεκτικά ταπεινή και «μέσα από την ψυχή» ομιλία της, η κ. Σεμακούλα. «Πολλά παιδιά πεινάνε στην πόλη μας, στη γειτονιά μας» και παρά τον πόθο να δούμε το έργο μας να "εξαφανίζεται", δυστυχώς το έργο της Εύνοιας, μεγαλώνει. Η κ. Σεμακούλα, περιέγραψε τις ανάγκες στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί η Εύνοια (διανομή τροφίμων και εφοδίων σε 350
άπορες οικογένειες της Θεσσαλονίκης!), τον αγώνα τους ώστε κανένα παιδί να μην πάει για ύπνο νηστικό (το 90% των οικογενειών που στηρίζει η δράση Εύνοια, δεν μπορούν να αναθρέψουν τα παιδιά τους) ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους φίλους της Εύνοιας και επεσήμανε την υποχρέωση της να ανακουφίσει τον πόνο των ανθρώπων και να τους ενθαρρύνει ώστε να ξαναβρούν τη χαμένη ελπίδα τους.


Η εθελόντρια και συντονίστρια της δράσης «Εύνοια», κ. Μπέττυ Σεμακούλα, κατά την ομιλία της στο πρόγραμμα φιλανθρωπικής δράσης «Βοηθάω-Δίνω χαμόγελο ζωής» του Συλλόγου Τσεσμελήδων και Αγιοπαρασκευούσιων Μικράς Ασίας, «Το Γυαλουδάκι», στη Νέα Μηχανιώνα.






«Είναι η πρώτη φορά που συναντάμε την κ. Σεμακούλα και η παρουσία της μας τιμά. Το έργο της είναι εμπνευσμένο και αξιόλογο. Βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τους νοιάζεται, τους βοηθάει και προσφέρει σ’ αυτούς, αγωνιζόμενη καθημερινά», τόνισε ο κ. Λάμπρος Κοκοκύρης, Πρόεδρος του Συλλόγου, ενώ εξήρε το έργο και τα λόγια της εθελόντριας, η οποία ανέφερε ότι: «η ενθάρρυνση σε όσους χάνουν την ελπίδα τους είναι στάση ζωής. Αξίζει να πλουτίσουμε την ψυχή μας, σε αξίες, σε συναισθήματα, σε εμπειρίες και σε σύμπνοια. Αυτά, βέβαια δε θα μας θρέψουν και δεν θα λύσουν το πρόβλημα της πείνας και του πόνου οριστικά,αλλά θα γεννήσουν αλληλεγγύη. Και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε όλοι, στις μέρες μας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε του μικρούς μουσικούς που πλαισίωσαν την εκδήλωση, τους Χορηγούς, τα Μέλη και τους Φίλους του Συλλόγου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της φιλανθρωπικής δράσης και δεσμεύτηκε να κάνει τα μέγιστα ώστε να ενισχυθεί και συλλογικά το έργο της Εύνοιας.

Για το Σύλλογο,
Λάμπρος Κοκοκύρης




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.