Την πρώτη θέση στη λίστα των μεταρρυθμίσεων στη βάση της συμφωνίας που εγκρίθηκε από το Eurogroup της Παρασκευής 20/2 στις Βρυξέλλες, καταλαμβάνουν μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Αν η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τη διαφθορά θα πρέπει να αρχίσει από τη Δικαιοσύνη, με πρώτο μέτρο την δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των δικαστών.
Η μη δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των λειτουργών του ενός εκ των τριών πυλώνων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αποτελεί στοιχείο προκλητικής αδιαφάνειας, μίας λειτουργίας που από τη φύση της πρέπει να είναι η πλέον διαφανής.
Και η δημοσιοποίηση δεν θα πρέπει να περιοριστεί από σήμερα και στο εξής, αλλά να πάει χρόνια πίσω.
Δυστυχώς! Η κρίση αξιών έχει προσβάλει τη Δικαιοσύνη ως θεσμό, καθώς η διαφθορά στους κόλπους της, αποτελεί κανόνα και όχι μεμονωμένο φαινόμενο και αυτό το γνωρίζει ο Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.