Κάποιοι λένε πως καθημερινά ζούμε ένα θάνατο του εαυτού μας.... δεν ξέρουμε αν αληθεύει. Το εξηγούν λέγοντας πως δεν έχουμε σχέση με την προηγούμενη ζωή μας. Αν κοιτάξουμε πίσω στον χρόνο θα δυσκολευτούμε να δεχθούμε ότι εμείς είμαστε που απεικονιζόμαστε σε παλιές φωτογραφίες. Είναι σαν να πρόκειται για τη ζωή κάποιων άλλων που γνωρίζουμε απλά την ιστορία τους, τα γεγονότα που τους σημάδεψαν (αν τα θυμόμαστε κι αυτά).

Χτυπήθηκα σήμερα πριν από λίγο με την είδηση του θανάτου ενός αγαπημένου φίλου που στα 35 χρόνια γνωριμίας μας μπορώ να βεβαιώσω πως δεν είχε αλλάξει καθόλου, ήταν ο πάντα ίδιος Δήμος. Ο φίλος, ο γιατρός, ο εκπληκτικός χειρουργός, ο ιδεολόγος, ο φιλόσοφος, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!!

Συνάδελφος (της υγειονομικής οικογένειας) που ήταν από τους μετρημένους γιατρούς που ήξεραν οι πάντες ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΤΙ. Γιάτρεψε χιλιάδες αρρώστους με τις τεράστιες γνώσεις και την εμπειρία του και κυρίως στάθηκε δίπλα τους ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ και με ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

Εξυπηρέτησε συναδέλφους, φίλους, γνωστούς κι αγνώστους πάντα με ένα αδιόρατο χαμόγελο που τουλάχιστον εμένα μου έδινε την αίσθηση ότι το έκανε με μεγάλη χαρά, που δεν ήθελε να την προβάλλει.

Τον Δήμο Μπιντούδη, που μας άφησε μετά από μεγάλη μάχη με την αρρώστια, τον αισθάνομαι σαν αδελφό.

Θα μας λείψει.

Κυρίως θα λείψει από την σύζυγο και τα δυο κορίτσια του.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στα αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειάς του, όπως και τα συλλυπητήρια των συναδέλφων του από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Θανάσης Μανούδης6 Μαρτίου 2015 στις 10:53 μ.μ.

    Δήμο μου, γράφω και κλαίω. Δεν έπρεπε να φύγεις. Είχες πολλά ακόμη να προσφέρεις στον κόσμο. Η κοινωνία μας σε χρειαζόταν, ως επιστήμονα, ως διάκονο στην υπηρεσία της Υγείας, Σήκωσες ψηλά τη σημαία της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της τιμιότητας, της αξιοπρεπούς ζωής, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της πνευματικότητας, ως παρηγοριά και κήρυγμα στα κρίσιμα χρόνια που περνά η κοινωνία μας. Για όλα αυτά και για όσα πρόσφερες αμοιβή σου η αγάπη και ευγνωμοσύνη όλων αυτών που ανιδιοτελώς γιάτρεψες. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν τα μηνύμτα των πράξεών σου καθόριζαν και διαμόρφωναν τον τρόπο ζωής που οραματίστηκες όταν ακόμη νέος με μελέτη και απέραντη προσπάθεια κατακτούσες την ιατρική επιστήμη για να την υπηρετήσεις με τον πιο τίμιο και χρήσιμο τόπο.
    Η μνήμη σου θα σφραγίσει την υπόλοιπη ζωή μας με λύπη αλλά και με υπερηφάνεια που ήμασταν φίλοι σου και θαυμαστές σου.
    Θανάσης Μανούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λογια ειναι λιγα για να εκφρασουν αυτο που υπηρξε ο Δημος. Τυχερες οι κορες του και η γυναικα του που εζησαν διπλα σε εναν ανθρωπο για τον οποιο η λεξη προσφορα ηταν η ζωη του. Θεωρω κι εγω τον εαυτο μου τυχερο που τον γνωρισα εστω και για λιγο.
    Μπορει να εφυγε απο τη ζωη αλλα συνεχιζει να υπαρχει για οσους τον γνωρισαν γιατι ανθρωποι σαν τον Δημο μενου αθανατοι.
    Λενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για τα λόγια σας.
    Αγγελίνα Μπιντούδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.