Η πλήρης εξαφάνιση της αντιπολίτευσης από όλα τα δελτία τύπου που εκδίδει η δημοτική αρχή του δήμου Θερμαϊκού, δεν αποτελεί καινούριο γεγονός. Και η στάση που τηρεί στο θέμα αυτό η διοίκηση του δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη, παρέχει μία ακόμη ένδειξη για το πώς θα λειτουργεί η προπαγανδιστική εφημερίδα του Δήμου, την οποία προετοιμάζει να εκδώσει.

Στους έξι και πλέον μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου Θερμαϊκού η παρούσα διοίκηση, το αποκλειστικό μονοπώλιο στα δελτία τύπου που εκδίδει, έχει μόνο ο δήμαρχος, με δηλώσεις του επί παντός επιστητού, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αναφορά όχι μόνο στις δραστηριότητες και τις δηλώσεις των επικεφαλής των άλλων τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά ούτε καν των αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της δικής του παράταξης.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η συζήτηση που έγινε πριν λίγες ημέρες στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού για την ανάγκη απομάκρυνσης των επικίνδυνων κεραιών που λειτουργούν δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, γήπεδα κλπ, σε πολλά σημεία του δήμου Θερμαϊκού.

Κι ενώ στη σχετική συζήτηση, που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή, πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν οι τρεις εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων Γ.Τσαμασλής, Σπ. Κουζινόπουλος και Ντίνα Μώραλη, καθώς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης (Γιάννης Καλλονάς, Ιωσήφ Μισαλέμης, Γιώργος Καριώτης), της «Συμπολιτείας» (Θοδωρής Ζδούκος), αλλά και γνωστές προσωπικότητες της περιοχής που μετείχαν δραστήρια στο κίνημα απομάκρυνσης των κεραιών ( ο επιχειρηματίας Σίμος Διαμαντίδης, ο ακτιβιστής Βασίλης Μαυροσκάς κ.α.). Εντούτοις, στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε μόλις σήμερα από τη διοίκηση του Δήμου, καταχωρείται μόνο δήλωση του δημάρχου κ.Μαυρομάτη για το θέμα, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αναφορά, έστω ονομαστικά στους προαναφερθέντες. Οι οποίοι εμφανίζονται έτσι να παρακολουθούν…. μουγγοί και άλαλοι τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι και αυτό ένα ακόμη δείγμα όχι μόνο της αλαζονικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει, αλλά και του τρόπου που θα λειτουργεί το μηνιαίο περιοδικό το οποίο ετοιμάζει ο κ. Μαυρομάτης και που θα πληρώνουν οι δημότες του Θερμαϊκού με 50.000 ευρώ και πλέον.


Σημειώνουμε ότι το σχετικό δελτίο τύπου που μοίρασε η διοίκηση Μαυρομάτη είναι έτσι διατυπωμένο, ώστε να σχηματίζει κανείς την εντύπωση ότι ήδη… δρομολογήθηκε η απομάκρυνση των κεραιών από την Αγία Τριάδα, την Επανομή και τη Νέα Μηχανιώνα. Μάλιστα γνωστή ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης, παρασύρθηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να βάλει τίτλο στην αναρτησή της «Μετακινούνται εννέα κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο δήμο Θερμαϊκού». Τώρα το πώς μετακινούνται αυτές οι κεραίες, πότε έγινε η σχετική διεκδίκηση από πλευράς δήμου, ποια η στάση των εταιριών, που θα μεταφερθούν αυτές (αν και πολύ αμφιβάλλουμε γιαυτό), όλα αυτά, μόνο ο Θεός (ή μάλλον ο Μαυρομάτης) τα ξέρει.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.