Στο χωριο πριν κανα δυο χρονια,ψηνοτανε στο δρομο πενηντα αρνια,φετο ψηθηκανε δεκα κι απ'αυτα τα δυο ητανε οπως αξιζει στη μερα,γιατι οι παρεες ητανε νεολαιοι ατρομητοι,που δεν τους γονατισαν ακομα οι στρατοι της Εφοριας,του ΦΠΑ,των Τραπεζων.
Τα αλλα ψενονταν σιωπηλα,ο νοικοκυρης δεν ηθελε να τον δουνε,οχι για να μη του το ''μαδησουνε'',αλλα γιατι ηξερε οτι στο απεναντι σπιτι,ο φουρνος ειχε κοτα με πατατες ...και αν ειχε.
Φετο το αρνι το'τρωγες και σ'ετρωγε...ενα τραγουδι,μια μουσικη ακουγονταν λες και ητανε ξεψυχισμα μια κοινωνιας ολακερης κι αντι να τονιζει τη χαρα της μερας,την εκαμνε ακομα πιο στεναχωρη.Το μυαλο σημερα δεν μονιασε με το στομαχι...αλλα ελεγε το ενα,αλλα ηθελε το αλλο κι εγω στη μεση,σα λαφυρο εκεινου του Σινη του Πιτυοκαμπτη,ο Θησεας πεθαμενος καμμια τρεις χιλιαδες χρονια πισω και ζωντανος ο Παυλοπουλος...σωτηρια καμμια δηλαδη.
Σημερα ξερω οικογενειες που δεν εσμιξαν,γιατι το φαι δεν εφτανε για ολους κι ακομη κι ο ρεφενες δεν εδινε λυση...ξερω ανθρωπους που εστρωσαν ενα φτωχο ουζακι,τσουγκρισαν κι ευχηθηκαν ''Χριστος Ανεστη'',χαμογελαστοι και περηφανοι,προσδοκωντας αυτο που συνοδευει την ευχη τους το ''Αληθως Ανεστη'',για να ξανακαθαρισει ο Ναος του Σολομωντα απο τους εμπορους.
Θα'ρθει η ωρα που μαζι με το Χριστο,θα αναστηθει κι ο Θησεας κι ο Ηρακλης κι ο Λεωνιδας κι ο Κολοκοτρωνης,οι παππουδες κι οι γονεις μας,θα'ρθει ξανα η ωρα που θα ξανασμιξουνε οι οικογενειες και τοτε στη σουβλα μαζι με τον οβελια ,θα γυριζει ο καθενας μας κι εναν απο σας που σημερα οργανωσατε φιεστες για ''απορους''(sic) συμπολιτες μας.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.