Ακούς τις βαρύγδουπες καταγγελίες που κάνει στον ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μητρόπουλος και αυθόρμητα σου έρχεται στο μυαλό η λαϊκή ρήση: «πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα». Πώς αλλιώς να χαρακτηρίζεις τα λεγόμενα του Συριζαίου βουλευτή ο οποίος παρουσιάζεται να γνωρίζει τα πρόσωπα και τα ποσά που περιλαμβάνονται στην λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, αλλά επί της ουσίας να μην λέει απολύτως τίποτα και να περιορίζεται σε υπονοούμενα; 
Κι ενώ κάνει λόγο για πολιτικούς και δημοσιογράφους «που δεν μπορεί να φανταστούμε ούτε ποιοι είναι ούτε για τι ποσά μιλάμε», αφού διαπιστώνει ότι πρόκειται για «μαύρο» χρήμα αφού «Αυτά που είδα εγώ, από καμία νόμιμη, συμβατή, καθώς πρέπει, ιεραρχική, κανονική εξέλιξη επαγγελματική , δεν μπορεί να προήλθαν, είτε για πολιτικούς, είτε για κριτές του δημοσίου λόγου, δημοσιογράφους», καταλήγει σε ένα δεκαρικό λογύδριο περί «ώρας κάθαρσης της πολιτικής ζωής», θυμίζοντας μας τον αξέχαστο Αυλωνίτη που παρίστανε τον πρόεδρο του Συλλόγου «Πνεύμα και Ηθική», στην καταπληκτική κωμωδία του Τσιφόρου «Η Ωραία των Αθηνών».
Και στην τελική δεν είναι αποκλειστικά θέμα του Μητρόπουλου, αυτό. Αν οι κυβέρνηση γνωρίζει ποιοι πολιτικοί –με το αζημίωτο- και ποιοι δημοσιοκάφροι, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία. αποτέλεσαν την δύναμη κρούσης για να παραδοθεί η χώρα και ο λαός της στην εγκληματική ταξική-μνημονική εποχή για να θησαυρίσουν μια χούφτα ντόπια και ξένα κοινωνικά παράσιτα γιατί δεν δίνει τα ονόματα τους στην δημοσιότητα;

πηγή




Και για συνδέονται τα γεγονότα να ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ 1999 ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΕΙ

Πρόστιμο 1,9 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή στον Αλέξη Μητρόπουλο!

Πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999 καλείται να πληρώσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα ΝΕΑ".
Όπως γράφει η εφημερίδα, η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε οριστικά ότι δεν υπάρχει καμία παραγραφή για την υπόθεσή του και άρα πρέπει να πληρώσει στην αρμόδια εφορία το σύνολο του προστίμου.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι δικαστική επιμελήτρια πήγε στο γραφείο του για να του επιδώσει την απόφαση, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να αρνείται να το παραλάβει το έγγραφο με αποτέλεσμα τελικά η επιμελήτρια να το θυροκολλήσει έξω από το γραφείο του.
Στη συνέχεια, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο Αλέξης Μητρόπουλος κατευθύνθηκε στην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία με τη σειρά της συγκάλεσε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή δεν υπάρχει παραγραφή.
Είχε προηγηθεί προσφυγή του κ. Μητρόπουλου στα διοικητικό εφετείο Αθηνών, όπου διεκδικούσε παραγραφή του προστίμου που του είχε επιβληθεί, το οποίο πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε την αίτησή του τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από αντιδικία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με συνεργάτες του αφού οι τελευταίοι διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής για τη διεκπεραίωση κληρονομικών υποθέσεων, με τη διαμάχη να φτάνει στον Άρειο Πάγο δικαιώνοντας τους αντιδίκους του βουλευτή και υποχρεώνοντάς τον να καταβάλει το ποσό των 750,000 δολαρίων.
Το MEGA επικοινώνησε με τον Αλέξη Μητρόπουλο ο οποίος δεν θέλησε να κάνει δήλωση ενώ επιμένει πως η υπόθεσή του έχει παραγραφεί. Στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι για τα 750.000 δολάρια είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο βαθμό, κάνοντας χρήση του Νόμου Αλογοσκούφη που χορηγούσε φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν "ΤΑ ΝΕΑ", από τα παραστατικά που κατέθεσε δεν προέκυψε ότι ο λογαριασμός από όπου ήρθαν τα χρήματα ήταν ο ίδιος με τον λογαριασμό στον οποίο είχε κατατεθεί η αρχική αμοιβή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η απάντηση Μητρόπουλου

Ο Αλέξης Μητρόπουλος κατηγορεί την εφημερίδα «Τα Νέα» ότι τρομοκρατούν τόσο εκείνον όσο και την οικογένεια του με δημοσιεύματα σχετικά με την ακύρωση του πορίσματος του ΣΔΟΕ εις βάρος του. Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει μάλιστα ότι εξαιτίας του πρωτοσέλιδου της 4ης Απριλίου της εφημερίδας συγγενικό του πρόσωπο έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, ο Αλέξης Μητρόπουλος καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Μητρόπουλου:

«Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» (δημοσιογράφος κ. Γιώργος Παπαχρήστος) και αναμετάδωσε ο Τ/Σ «Mega» στο αποψινό δελτίο ειδήσεων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» (που περιλαμβάνεται στη «λίστα» Νικολούδη με έμβασμα στο εξωτερικό πάνω από 2 εκατ. ευρώ) για 80ή φορά την τελευταία τριετία και 10η φορά από τη δικαίωσή μου στα Φορολογικά Διοικητικά Δικαστήρια, πριν δυο μήνες, επιχειρεί πάλι σήμερα να τρομοκρατήσει εμένα, την οικογένειά μου και κυρίως τους ανεξάρτητους δικαστές που ακύρωσαν το παράνομο πόρισμα του ΣΔΟΕ σε βάρος μου.

Το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» (4-4-2015) οδήγησε στενό συγγενικό μου πρόσωπο σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Στις 30-7-2014 είχα καλέσει με εξώδικό μου τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην υπουργό κ. Γιάννη Χαρδούβελη να σταματήσουν να με τρομοκρατούν, αφού ήμουν φορολογικά νόμιμος. Είχα συμμορφωθεί σε έλεγχο που είχε διαταχθεί (το είχα πληροφορηθεί από την ίδια ως άνω εφημερίδα!) για το μοναδικό ανέλεγκτο έτος (1999) σε όλο τον επαγγελματικό μου βίο, παρότι ήταν παραγεγραμμένο προ ετών και αφορούσε σε ποσό που νόμιμα είχε επαναπατρισθεί με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004.

Με το ίδιο εξώδικο, τους είχα ενημερώσει ότι στις 27-10-2011 είχε περατωθεί ο φορολογικός μου έλεγχος από το ΣΔΟΕ για τη δεκαετία του 2000, ο οποίος είχε διαταχθεί με εντολή της κυβέρνησης των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου και είχε αποδείξει ότι ήμουν φορολογικά νόμιμος. Είχα θέσει υπόψη τους, επίσης, ότι μόλις είχα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μου από τον έλεγχο που είχε διατάξει σε βάρος μου ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης για ολόκληρη τη δεκαετία του ’90.

Τέλος, τους είχα γνωστοποιήσει ότι από 1-1-2003 που εμφανιζόμουν στα ΜΜΕ, για λόγους δεοντολογίας δεν εμφανίστηκα ποτέ στα Δικαστήρια απαγορεύοντας και σε συγγενικά μου πρόσωπα να πράξουν το ίδιο. Τους είχα καλέσει να μην χρησιμοποιούν το ΣΔΟΕ και …πρόθυμους υπαλλήλους για τρομοκράτηση πολιτικών αντιπάλων.

Αντ’ αυτού οι κ.κ. Σαμαράς και Χαρδούβελης προήγαγαν σε Γενικό Διευθυντή στη Γενική Γραμματεία Εσόδων τον εφοριακό του ΣΔΟΕ που συντόνισε τον έλεγχο σε βάρος μου και πιθανόν διευκόλυνε το «πάγωμα» του ελέγχου του κ. Σταύρου Παπασταύρου (συνεργάτη του κ. Αντώνη Σαμαρά). Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες ανέφερε στη Βουλή στις 3-4-2015 ο υπουργός κ. Π. Νικολούδης.
Αντίθετα υποχρέωσαν σε παραίτηση Γενικό Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ, αμέσως μετά την έγγραφη εκ μέρους του αποκάλυψη της σκευωρίας σε βάρος μου.
Μετά τα ανωτέρω, καλώ τον κύριο Πρωθυπουργό, την κυρία Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό κατά της Διαφθοράς κ. Π. Νικολούδη και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο να προστατεύσουν εμέ και την οικογένειά μου, αλλά και να διασφαλίσουν απρόσκοπτα την ανεξαρτησία Ελλήνων δικαστών που στάθηκαν όρθιοι στις επάλξεις του καθήκοντός τους.

Αλέξης Π. Μητρόπουλος
Α’ Αντιπρόεδρος - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.