Όπως αναμενόταν ακύρωσε η Αποκεντρωμένη διοίκηση την απόφαση 53/2015 του Δήμου Θερμαϊκού με την οποία επιχειρήθηκε η παραχώρηση των αναψυκτηρίων του Ποταμού της Επανομής (για 6 + 6 συνολικά χρόνια) στην Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού.
Κατέρρευσε νομικά η επιχείρηση προικοδότησης του Γιάννη Μαυρομάτη προς την Ανώνυμη Εταιρεία που προΐσταται ο Ιωσήφ Μισαλέμης και δεξί χέρι του Δημάρχου.
Και για την ακύρωση δεν χρειάστηκε καν να εξεταστεί η προσφυγή της Συμπολιτείας, η οποία είχε καταγγείλει την μεθόδευση και είχε αποχωρήσει από την επίμαχη συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου 2015.
Καταπέλτης η ακυρωτική απόφαση που μεταξύ των 18 λόγων που αναφέρονται συμπεριλαμβάνονται και ότι:

  • Οι ανώνυµες εταιρείες Ο.Τ.Α. της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου δεν επιχορηγούνται άµεσα ή έµµεσα από Ο.Τ.Α.. (πίστευαν αλήθεια ότι θα περνούσε από την Αποκεντρωμένη; ή σκόπιμα ο δήμαρχος γνωρίζοντας την εξέλιξη από πριν "ντριμπλάρει" μ' αυτόν τον τρόπο τον  αυτοπροσδιοριζόμενο ως Νο 2 της παράταξης;)
  • αφού ο νόµος δεν διακρίνει,  ενώ προβλέπει ρητώς την δυνατότητα αύξησης της εισφοράς του (παρ. 2 και 3 του άρθρου 253),  µετά από σύνταξη πλήρους οικονοµοτεχνικής µελέτης βιωσιµότητας, εφόσον αυτή συνδέεται µε βελτίωση των παρεχοµένων από αυτές υπηρεσιών ή µε προσθήκη και άλλων δραστηριοτήτων στους καταστατικούς σκοπούς τους και όχι απλώς για την ταµειακή διευκόλυνση (τόσο ασχετίλα ή παίζει το άλλο ενδεχόμενο;)
  • δεν πραγµατοποιήθηκε δηµοσίευση της έκθεσης εκτίµησης στην Εφηµερίδα της Κυβέρνησης όπως προβλέπεται από τις ανωτέρω αναφερόµενες διατάξεις (άγνοια;)
  •  η οικονοµοτεχνική µελέτη βιωσιµότητας, µε βάση την οποία λήφθηκε η υπό κρίση απόφαση, δεν περιέχει τα αναγκαία τεχνικά και οικονοµικά στοιχεία της οικονοµοτεχνικής µελέτης σύστασης ανώνυµης εταιρίας ΟΤΑ (προχειρότητα;)
  • στο εισφερόµενο ακίνητο βρίσκονται και λειτουργούν πέντε (5) αναψυκτήρια, ενώ στην οικονοµοτεχνική µελέτη η πρόβλεψη των αποτελεσµάτων και βιωσιµότητας για µία τριετία αναφέρεται σε έξι (6) αναψυκτήρια.(προχειρότητα; ή άγνοια των συντακτών;)  
  • «Με δεδοµένο ότι η Τ.Ε.Θ. Α.Ε. προβλέπεται να εµφανίσει ζηµιές κατά το 2014,  η προτεινόµενη αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου και η αντίστοιχη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της θα συµβάλει µέσω της επίτευξης των κερδών (ως ανωτέρω) στην βιωσιµότητα της επιχείρησης.». (επιχείρηση ξελάσπωμα; ή βούλιαγμα της ΤΕΘ;)
Και πάμε στα καλύτερα ...
  • Πως με λειτουργία ΤΕΘ μέχρι το 2022 (βάσει καταστατικού) υπολόγιζαν την παραχώρησή της μέχρι το 2027;;
  • Από την απόφαση ακύρωσης μαθαίνουμε ότι τα συνολικά προϋπολογιζόμενα έσοδα για τα 12 χρόνια ήταν 275.000 €, όση και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ή προίκας)
  • Πως γίνεται να είναι τόσο χαμηλών προσδοκιών τα έσοδα για 6 αναψυκτήρια όταν επί δημαρχίας Αλεξανδρή γνωρίζουμε πως το κάθε ένα για μόλις ένα χρόνο μισθωνόταν για 25.000 € ;;;
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
και από τον Δήμο όπως κι από τους διαχειριστές της ΤΕΘ.

Και μην ξεχνάτε ότι η δημοτική περιουσία δεν σας ανήκει.
Την διαχειρίζεστε απλά ως πλειοψηφία για όσο σας εμπιστεύονται οι δημότες.
Αφήστε τις προικοδοτήσεις και τα περάσματα περιουσίας σε άμεσα ανέλεγκτες από το δημοτικό συμβούλιο επιχειρήσεις.
Τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και επιδιώξεις δεν έχουν θέση στους ΔΗΜΟΥΣ, που είναι τα σπίτια των δημοτών.
Οι πολίτες θέλουν δημοτικές αρχές που να τους σέβονται όπως και τα χρήματα και την δημοτική περιουσία.

Και μια επιπλέον ερώτηση (όχι φυσικά ρητορική)
Για ποιό λόγο τις δυο μελέτες οικονομοτεχνική και αποτίμησης δεν τις έλαβαν ποτέ οι σύμβουλοι της Συμπολιτείας;

Και για να μην ξεχνάμε: Οι παρατάξεις Μαυρομάτη και Τσαμασλή, πιασμένοι χέρι - χέρι ψήφισαν την προικοδότηση που απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη. Πιστοί και οι δύο στην ιδιωτικοποίηση, όπως έκαναν και στην παράδοση της καθαριότητας στους εργολάβους.



Διαβάστε όλη την απόφαση του ελέγχου νομιμότητας της απόφασης που ακυρώθηκε:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.