Το μπρόκολο θεωρείται γενικά μια τροφή με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία μας, ενώ σύμφωνα με νέα μελέτη, σύντομα θα χρησιμοποιείται και για την πρόληψη ενάντια σε διάφορες μορφές καρκίνου.

Επιστήμονες αναπτύσσουν μια νέα θεραπεία με την ονομασία «πράσινη χημειοπροφύλαξη» (green chemoprevention), η οποία χρησιμοποιεί μπρόκολο και άλλα λαχανικά για την πρόληψη του καρκίνου.

Τα μπρόκολο και τα υπόλοιπα σταυρανθή λαχανικά, όπως το κραμπί και το κάρδαμο, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σουλφοραφάνη, μια ουσία που έχει αποδειχτεί από διάφορες μελέτες ότι μπορεί να αναιρέσει τις επιδράσεις των καρκινογόνων παραγόντων του περιβάλλοντος.

Πρόσφατα, εργαστηριακές δοκιμές έχουν πρόσφατα ότι τα εκχυλίσματα από βλαστό μπρόκολου προστατεύουν τα ποντίκια από τον καρκίνο του στόματος.

Αμερικανοί επιστήμονες σχεδιάζουν την πραγματοποίηση παρόμοιων κλινικών δοκιμών με τη συμμετοχή ασθενών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να επανεμφανίσουν καρκίνο στο κεφάλι ή τον λαιμό. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν κάψουλες που περιέχουν σπόρους μπρόκολου σε σκόνη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η θεραπεία είναι ανεκτή και εάν παρουσιάζει ικανοποιητική επίδραση στην αναπαραγωγή των κυττάρων του στόματος.

Προηγούμενες μελέτες εχουν δειξει ότι η σουλφοραφάνη συνδέεται και με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, καθώς εντοπίζει τα κύτταρα που προκαλούν την ανάπτυξη καρκινικών όγκων.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.