Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε την Τρίτη ότι η Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ διαλύεται υπό τη σημερινή της μορφή, μετά και την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί της.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, το προσωπικό της Task Force, περίπου 50 άτομα, θα μετακινηθεί σε άλλο τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με μια ευρύτερη εντολή για να βοηθήσει κάθε χώρα που χρειάζεται βοήθεια, όχι μόνο την Ελλάδα.

«Μια τέτοια παραχώρηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να ενοχλήσει τις χώρες των οποίων ο εκνευρισμός εντείνεται, λόγω της επιμονής της Αθήνας να εγκαταλείψει τις μεταρρυθμίσεις, απορρίπτοντας αυτό που πολλοί στην Ελλάδα θεωρούν ως ευρωπαϊκή παρέμβαση», σχολιάζει το Reuters.

«Η ‘τρόικα’ έχει ήδη μετονομαστεί μετά τις αντιρρήσεις Αθήνας. Η ‘τρόικα’ είναι βαθύτατα αντιδημοφιλής στην Ελλάδα, λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας που επέβλεψε κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τώρα η Task Force, η οποία έχει, μεταξύ άλλων, βοηθήσει τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας να χρησιμοποιούν σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για να εντοπίζουν την απάτη, θα αλλάξει», σημειώνει - μεταξύ άλλων - το πρακτορείο ειδήσεων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.