Περίπου 400 πρόσφυγες πνίγηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στηΜεσόγειο στην προσπάθειά τους να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση "Σώστε τα παιδιά" επικαλούμενη τις μαρτυρίες επιζώντων που διασώθηκαν από ένα άλλο πλοίο και μεταφέρθηκαν σε ιταλικό λιμάνι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, μεταξύ των θυμάτων ήταν και πολλά παιδιά.

Η οργάνωση ανακοίνωσε επίσης, ότι μεταξύ των διασωθέντων βρέθηκαν και 450 παιδιά, από τα οποία τα 317 ασυνόδευτα. Αξιωματούχοι δήλωσαν πως μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας, διασώθηκαν περίπου 8.000 άνθρωποι από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa οι άνθρωποι αυτοί εγκατέλειψαν τη Λιβύη που μαστίζεται από φονική εμφύλια διαμάχη.

"Πολλοί από αυτούς υπέφεραν και ήταν μάρτυρες φρικτής βίας, έχασαν φίλους, συγγενείς, γονείς" δήλωσε ο Βαλέριο Νέρι, διευθυντής της οργάνωσης Save the Children στην Ιταλία.

"Υπάρχουν αναφορές πως η κατάσταση στη Λιβύη βγαίνει εκτός ελέγχου και περιστατικά βίας χωρίς προηγούμενο διαδραματίζονται στους δρόμους" σημείωσε.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.