Ο αναβρασμός που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος της Κουμουνδούρου σου δίνει την αίσθηση ότι δοκιμάζεται στην κυριολεξία η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανόν οι εξελίξεις να είναι απρόβλεπτες για το κυβερνών κόμμα. Τα γεγονότα που συνηγορούν σ’ αυτή την κατεύθυνση απανωτά. Χτες ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας απέκλεισε το ενδεχόμενο  να υπάρξει «αμοιβαία  επωφελή συμφωνία» με τους δανειστές και προέτρεψε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη ρήξη.

Στην ίδια κατεύθυνση σήμερα πέντε μέλη της Κ.Ε και του Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση  στις 7 µ.µ. στην ΕΣΗΕΑ. Εκτιμώντας ότι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση «η μόνη διέξοδος είναι η επιλογή της ρήξης µε τους δανειστές». Αυτή η εκδήλωση μάλιστα έγινε και θέμα στους Financial Times με τίτλο «Οι αντάρτες στον ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε ρήξη».

Απ’ την πλευρά της η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Λαφαζάνη με κείμενο στην ιστοσελίδα της ξεκαθαρίζει ότι «Μια συμφωνία με τους "θεσμούς" ή θα είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα ή δεν μπορεί να υπάρξει και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρξει!». (Υπολογίζεται ότι της απόψεις της "Α.Π" ασπάζονται περίπου 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ)

Αν σ’ όλα τα παραπάνω προσθέσουμε ότι μια «επώδυνη συμφωνία» -όπως αυτή που αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες- δεν πρόκειται να αποδεχτούν οι πέντε βουλευτές που πρόσκεινται στην ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι και οι δυο που προέρχονται από την ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλλου αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να περάσει απ’ την βουλή.
Να συμπληρώσουμε επίσης ότι και βουλευτές που δεν ανήκουν σε κάποια συγκροτημένη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ –Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ραχήλ Μακρή, Νίνα Κασιμάτη κ.α – καθώς και ευρωβουλευτές –Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα- έχουν δηλώσει την κάθετη αντίθεση τους για οποιαδήποτε συμφωνία με τους «θεσμούς» που δεν θα συνάδει με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Απ’ όλα τα παραπάνω βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ κρέμεται από μια κλωστή.

Υ.Γ. Υπάρχει και η άποψη ότι όλες αυτές οι διαφωνίες είναι «στημένες» για να αποτελέσουν διαπραγματευτικό χαρτί της κυβέρνησης, αλλά κάτι τέτοιο θεωρούμε ότι δεν μπορεί να έχει βάση.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.