Σε κάποιο έντυπο που κυκλοφορεί στην περιοχή, υπάρχει ως τίτλος σε είδηση για την υπεξαίρεση ύψους 54.000 ευρώ, που διαπιστώθηκε στο ΔΗΠΠΑΚΥΘ από υπάλληλο του δήμου: «Ανεξήγητη η σιωπή του τότε προέδρου και δημ. συμβούλου της "Συμπολιτείας" Γ. Τσακμάκα». Χωρίς όμως στο κείμενο, να αναφέρεται το παραμικρό σε βάρος του γνωστού στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για μία αυθαίρετη και αντιδεοντολογική ενέργεια, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγινε στη βιασύνη του συντάκτη να κλείσει την ύλη της εφημερίδας του. Γιαυτό και θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να ανασκευαστεί, προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές.
Με την ευκαιρία, θεωρούμε προσβλητική, άδικη και συκοφαντική την όποια προσπάθεια συσχέτισης του γεγονότος της υπεξαίρεσης με το πρόσωπο του Γιάννη Τσακμάκα, καθώς, όπως διαπιστώθηκε από τον εξαντλητικό διαχειριστικό έλεγχο στο ταμείο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, δεν έλειψε ούτε ένα ευρώ στα δύο χρόνια περίπου που ήταν πρόεδρος αυτής της δημοτικής επιχείρησης.

Και κάτι ακόμη: Είναι ντροπή να προσπαθούν κάποιοι να σπιλώσουν τον Γιάννη Τσακμάκα ο οποίος, όχι μόνο υπήρξε εμπνευστής και ιδρυτής του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, οργανώνοντας υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια της εκεί θητείας του, αλλά και όσο διάστημα διετέλεσε πρόεδρος του και στη συνέχεια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, δίδαξε ήθος και εντιμότητα.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

25 comments:

  1. Ολοι ξέρουμε το ήθος του Κου Τσάκμακα,και είδαμε το έργο που έκανε καθόλη την θητεία του, όπως και είδαμε και των υπολοίπων, και σαν δημότες που είμαστε μπορούμε να τους κρίνουμε ολούς, όσο για την εφημερίδα που λέτε, υπάρχη μια παροιμία που λέει, <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή ο Τσακμάκας δεν έχει πολιτικές ευθύνες, όπως ο Μαυρομάτης κ. Κουζινόπουλε, τοτε που φωναζατε για τον ταμία της Μηχανιώνας; Τι άλλαξε ένα χρόνο μετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς 9:50: Εγώ πάντως περιμένω ακόμη, υπομονετικά και γεμάτος περιέργεια, να διαβάσω την παροιμία...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προς 10:38...εσεις ποιος ειστε που περιμενετε? γιατι εγω βλεπω εναν <> η παροιμια γραφτηκε αλλα προφανως δεν την ανεβασανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλο θα ηταν να μαθαιναμε ομως και το ονομα της εφημεριδας, ωστε να ξερουμε απο που ενημερωνομαστε για τα κοινα του δημου μας, που δυστυχως ειχε πεσει σε χερια βρωμικα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αφού επί Τσακμάκα δεν έλειψαν λεφτά, πώς μπορείτε να συγκρίνετε ανόμοια πράγματα; παρακαλώ ενημερωθείτε πότε και πόσα λεφτά έλειψαν και μετά κάντε τις όποιες συγκρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφορά απάντηση του 6:16 : Κύριε Ιβάνοβιτς, ο σχολιαστής αναφέρεται έμμεσα στο μπλόγκ σας και όχι σε μένα. Είναι έτσι όπως τα λέει; Λογοκρισία και στις παροιμίες; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και εντελώς ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ. Αναρτείστε ΑΜΕΣΩΣ την παροιμία παρακαλώ, γιατί όπως καταλαβαίνετε άπτεται θέματος "ελευθερίας λόγου". Επιτέλους ούτε μια παροιμία ως σχολιαστές του μπλογκ σας δεν μπορούμε να πούμε ή να διαβάσουμε; Τα ευυπόληπτα μπλογκς δεν κάνουν έτσι. Αν θέλετε να ανήκετε σ΄αυτά, να αναρτάτε ολοκληρωμένα τα σχόλια παρακαλώ ! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καμία πολιτικη ευθύνη γιατι δεν λείπει ούτε ένα ευρώ. Ενω του Μαυρομάτη ακόμα τα ψαχνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά ,αλλους προεδρους δεν ειχε το δηππακυθ ? Ο Τσακμακας ηταν προεδρος πριν 3 χρονια. Ο Τροκανας και η Χατζηχριστοφη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς τους παροιμιώδεις σχολιαστές και ειδικά στον ανώνυμο 7:36 Όλα τα σχόλια ανεβαίνουν όπως έρχονται. Αν θέλετε να πείτε κάποια παροιμία ανεβάστε σχόλιο. Αρκεί όπως λέμε και πιο πάνω: "Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ 6:16. Όπως φαίνεται, μετά την σωστή διευκρίνιση που κάνει ο διαχειριστής του μπλογκ, αποδεικνύεται ότι δεν είχε λόγο ύπαρξης εν προκειμένω μια λογοκριτική αφαίρεση της παροιμίας σας. Μάλλον δεν θα κάνατε εσείς τελικά την αποστολή. Στείλτε λοιπόν πάλι την παροιμία σας και εδώ είμαστε για να την διαβάσουμε όλοι, αφού θα την αναρτήσει όπως λέει ο μπλόγκερ. Περιμένουμε και πιστεύουμε να αξίζει την αναμονή που επιδείξαμε. Ποια είναι λοιπόν η παροιμία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καριωτης γιωργος21 Μαΐου 2015 στις 11:48 μ.μ.

    Υπαρχει ενα πορισμα ορκοτων λογιστων.Απ οτι ξερω εχει ζητηθει και απο ορκοτους που ειχαν αναλαβει το εργο της προηγουμενης διοικησης,να παρουσιασουν γραπτως και το δικο τους πορισμα...ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΕΙΨΑΝΕ,,,και εντοπιστηκαν απο την νεα διοικηση..ο υπαλληλος το πρεδεχθηκε και εβαλε καθηστεριμενα (τωρα) στον λογαριασμο καμια 40.000 ευρω... το θεμα παραπεμφηκε σε επιτροπη και θα παει στον εισαγγελεα....Τωρα η αναφορα σε ονοματα ,πρΙν διαβασουμε τα πορισματα ,θα οδηγησουν σε ανθρωποφαγια ..Ας ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ..ομως οφειλω να παρατηρισω οτι κανουμε ενα διαλογο ανωνυμων..και κανεις δεν εχει την τολμη ακομα να βγει και να πει το ονομα της εφημεριδας και του δημοσιογραφου...(φοβατε κανεις μην μυνηθει?) Επειδη διετελεσα επι πολλα χρονια προεδρος πολιτιστικου κεντρου και επειδη η μικροπολιτικη των παραταξεων ειναι αηδειαστικη (μονο και μονο για να υπερασπισουμε τους δικους μας) καλω να δειξουμε καλη διαθεση και να αποδωθουν δικαια οι ευθυνες αν υπαρχουν ,,και να ζητησουμε δημοσια συγνωμη για αυτους που αδικησαμε και τους φωτογραφισαμε.ολοι οι δικοι μας δεν ειναι τελειοι και ολοι οι αντιπαλοι δεν ειναι λαμογια.......εχουμε νου, λογικ,η και κριση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν δε λείπει ούτε ενα ευρω τοτε δεν υπαρχει υπεξαίρεση. Αρα για ποιο πραμα συζηταμε; Αλλα παλι γιατι ο Κουζινοπουλος στο μπλογκ του μιλαει για υπεξαιρεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τσακμάκας Γιάννης22 Μαΐου 2015 στις 9:14 π.μ.

    Γιώργο ,εκτιμώ την καλοπροαίρετη πρόθεση σου αλλά όλα τα χρήματα είναι στην θέση τους ,δηλαδή στο ταμείο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ. γιατί τα κατάθεσε μεταχρονολογημένα ο εργαζόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. προς Γ. Καριωτη. Στο πορισμα αναφερεται επίσης οτι ο Τσακμάκας πηρε το 2012 συνδρομες 801 ευρω που ακομη δεν τα κατεθεσε σε τραπεζικο λογαριασμο του ΔΗΠΑΚΥΘ όπως ηταν υποχρεωμενος να κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ όλοι οι αγωνιστές του δημου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είν΄ο...Τσακμάκας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. προς Ανώνυμος 21 Μαΐου 2015 - 7:36 μ.μ... οταν θα αποφασίσετε να γινεται επώνυμος πολύ ευχαρίστως να σας την γράψω την παροιμία, την οποιά περιμένετε υπομονετικά όπως λέτε.Κε Καριώτη συμφωνώ σε αυτά που λέτε και χαίρομαι που υπογράφετε κίολας.
    με εκτίμιση Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα 801 ευρώ τα παρέδωσε ο Τσακμάκας στον υπάλληλο για να τα καταθέσει. Για αυτό άλλωστε υπάρχει και το πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής. Δεν είναι δυνατό να συνταχθεί πρωτόκολλο τέτοιο χωρίς να αποδοθούν χρήματα. Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να αφήνετε υπονοούμενα τα οποία είναι τελείως αστήριχτα. Ήμουν στο δημοτικό συμβούλιο και ξέρω τί λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό σας μάρανε κύριε Βασίλη; (12:14) Αφήσατε την παροιμία, την οποία ισχυρίζεστε ότι "γράψατε και δεν την ανέβασαν" ( ! ) (ενώ ο διαχειριστής λέει ότι όπως του ήρθε το σχόλιο, αυτό ανάρτησε κιόλας) και θέλετε πρώτα να μάθετε το όνομά μου για να ΜΟΥ την γράψετε; Δεν κατάλαβα, για ΜΕΝΑ θα την γράψετε και όχι για τους αναγνώστες του μπλογκ;
    Μάλλον λάθος κάνετε κε Βασίλη. Την παροιμία θα την διαβάσουμε όλοι μας ! Είτε το θέλετε, είτε όχι. Ετσι είναι το διαδίκτυο.Και ίσως διδαχθούμε και κάτι απ΄αυτήν.
    Και απ΄ότι κατάλαβα αφορούσε μιαν εφημερίδα όπως λέτε. ΕΜΠΡΟΣ λοιπόν ! Πείτε μας την παροιμία επιτέλους ! Περιμένουμε ! Γιατί αν δεν την γράψετε θα σημαίνει ότι ή η εφημερίδα ήταν "αρβύλα" ή ότι την ξεχάσατε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πρωτοκολλο παραδοσης - παραλαβης? Ναι λες και τα 800 ειναι η ολυμπιακη φλογα.Βρε αν δεν ξερετε απο διαδικασιες μη μιλατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς, Ανώνυμος 22 Μαΐου 2015 - 4:26 μ.μ, Ο τρόπος που γράφετε δείχνει άνθρωπο που βίσκετε σε ένταση, και δεν βρίσκω απολύτος κανένα λόγο....εκτός φυσικά εάν είστε εμπλεκόμενος κάπου.....και φοβάστε για κάτι.Οσο για τους αναγνώστες του μπλόγκ που λέτε, δεν βλέπω κανέναν άλλον να καίγεται όπως εσείς, οπότε όσο εξακολουθείτε να είστε ανώνυμος παροιμία δεν θα δείτε, εκτός φυσικά εάν έχετε μάθει να κύβεστε πίσω απο την ανωνυμία και να αντιμετωπίζετε τα πάντα με στρουθοκαμηλισμό
    Κος Βασιλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. έστω και για ένα ευρώ συντάσσεται πρωτόκολλο αγαπητέ κύριε ή κυρία. εφόσον γνωρίζετε εσείς από διαδικασίες θα έπρεπε να το ξέρετε. πάντως μ' αυτά και μ' αυτά αποπροσανατολίστηκε τελείως η συζήτηση. Καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο ορκωτός λογιστής που έκανε τον έλεγχο ,γνωρίζετε ότι κάθε εκλογές είναι υποψήφιος με τον Μαυρομάτη ? Ερκέκογλου Ελευθέριος λέγεται και έκανε και λάθος στον υπολογισμό του ύψους της δήθεν υπεξαίρεσης.Τα ξέρει εκ πείρας όλα τα κόλπα ο δήμαρχος. Όμως έπραξε και δεύτερο λάθος ,πολύ μεγαλύτερο από το πρώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς κο Βασίλη :

    Φαίνεστε ευγενικός άνθρωπος κε Βασίλη αν και στο τελευταίο σας σχόλιο με αντιμετωπίζετε καχύποπτα. Θεωρείτε ότι μπορεί να είμαι μπλεγμένος κάπου, γιατί θέλω να μας πείτε την παροιμία σας; Δηλαδή τι μπλεγμένος; Να είμαι π.χ. ο εκδότης της "εφημερίδας" ; Η να "φωτογράφιζε" εμένα η παροιμία σας, αν επιτέλους κάποτε μας την πείτε; Αν δείχνω ένταση για την παροιμία όπως λέτε, άλλη τόση δείχνετε εσείς για να μάθετε το όνομά μου. Γιατί; Τι δουλειά έχει η παροιμία σας με το όνομά μου; Τόσο φιλύποπτος είστε πια; Υποθέτω ότι θέλετε να πιστεύετε ότι η "εφημερίδα" έλεγε ψέματα και γι΄αυτό θέλατε να μας πείτε μια παρομία. Τελικά αφήσατε την δουλειά στη μέση και δεν την αναρτήσατε γιατί δεν την στείλατε. Μετανοιώσατε; Ορίστε, εγώ σας γράφω μερικές παροιμίες για το ψέμα :
    - Η ψευτιά και η κλεψιά είναι μάνα κι ανεψιά.

    -Ο ψεύτης δεν πιστεύεται κι όταν αλήθεια λέει.

    -Όσο πιο πολύ μιλάς για τον εαυτό σου, τόσο περισσότερο πλησιάζεις στο ψέμα.

    Τώρα η σειρά σας να πείτε την δική σας παροιμία. Τι πιο απλό; Γιατί δεν μας την λέτε; Τι φοβάστε; Τι συμβαίνει τέλος πάντων μ΄αυτή την παροιμία σας και αποφεύγετε να μας την πείτε; Είναι μήπως δική σας και την κρατάτε μυστική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.