Με δύο διαφοροποιημένα καλέσματα, αλλά με στόχευση την καλύτερη δυνατή έξοδο της χώρας από τη διαπραγματευτική - εκβιαστική μέγγενη των δανειστών, καλούνται για αύριο οι πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ τους, να διακόψουν προς το παρόν(;) την αναθετότητα που τους έχει ποτίσει τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια και να γεμίσουν τις πλατείες της χώρας.

Το κάλεσμα για την πλατεία Συντάγματος είναι στις 19.30 και για τον Λευκό Πύργο στις 20.00


ΚΑΛΕΣΜΑ 1ο                                                                ΚΑΛΕΣΜΑ 2ο


Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας
Γκρεμίζουμε τη λιτότητα 
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι «δανειστές» να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας. 
Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία επιχειρήσουν να της επιβάλουν, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.
Ασφαλώς, δεν πρόκειται για εύκολη απόφαση, ωστόσο είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και, κυρίως, η μόνη που υπερασπίζεται τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας. 
Πέντε χρόνια ήταν αρκετά για να αποδείξει σε όλους ότι το πείραμα απέτυχε. Η άγρια λιτότητα γεννάει ύφεση και η ύφεση μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέος. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα.
Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα.
Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία. Όποιος αμφισβητεί το δικαίωμα ενός λαού να επιλέγει δημοκρατικά, σύντομα το κακό χτυπάει και την πόρτα του, δεν πρέπει να ξαναζήσουμε μια Ευρώπη του μίσους και της καταστροφής. Ο ελληνικός λαός για να τα καταφέρει, έχει ανάγκη την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά απέναντι στα συμφέροντα της πολιτικής ελίτ και του ιερατείου του χρήματος.
Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί. 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Καθώς μπαίνουμε στην τελική και πιο κρίσιμη φάση του αγώνα που εδώ και 4 χρόνια δίνει ο Ελληνικός λαός για την απελευθέρωσή του από την δουλεία των μνημονίων, πιστεύουμε πως οι αμέσως επόμενες κινήσεις θα είναι καθοριστικής σημασίας και γι αυτό πρέπει να σχεδιαστούν με μεγάλη περίσκεψη. Βλέποντας τον μνημονιακό χώρο απόλυτα συμπαγή, θεωρούμε ότι ο κατακερματισμός του αντιμνημονιακού χώρου, του στερεί κάθε πιθανότητα επικράτησης και γι αυτό αγωνιζόμαστε όλο αυτό το διάστημα για την ενοποίησή του. Έστω κι αν πολλές από τις κινήσεις της νέας Ελληνικής κυβέρνησης μας έχουν απογοητεύσει σε μεγάλο βαθμό, σταθμίζοντας το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ψηφίσει μνημόνια, συνεχίζουμε παρά τις έντονες επιφυλάξεις μας, να τοποθετούμε τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης στον αντιμνημονιακό χώρο, αν όχι ολόκληρα, σίγουρα ένα διόλου ευκαταφρόνητο τμήμα τους.
Καλούμε λοιπόν όλους τους αντιμνημονιακούς πολίτες της χώρας, ενταγμένους και ανένταχτους, να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Τετάρτη 17/6 στις κεντρικές πλατείες της χώρας, για να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή και να μετατραπούν έτσι σε 100% αντιμνημονιακά, προτάσσοντας τα δικά μας συνθήματα εναντίον της πολιτικής των μνημονίων, αντίστοιχα με αυτά των συλλαλητηρίων του Φλεβάρη.
Η δράση του παλλαϊκού κινήματος που δημιουργήθηκε τον Φλεβάρη του 15, είναι τώρα πιο αναγκαίο από ποτέ να συνεχιστεί κι εμείς που πρωτοστατήσαμε στη διοργάνωση των τότε συλλαλητηρίων και όλο αυτό το διάστημα προσπαθούμε να πείσουμε τον Ελληνικό λαό να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει στο προσκήνιο διεκδικώντας, ή μάλλον απαιτώντας τον σεβασμό στην αξιοπρέπειά του, δεν μπορούμε παρά να τον παρακινήσουμε και πάλι στην παρούσα κρισιμότατη φάση.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση πως αν ψηφίσει νέα μνημόνια, αυτόματα θα τοποθετηθεί στο μνημονιακό μπλοκ και θα μας βρει απέναντί της. 
Ξεκαθαρίζουμε πως δεν πρόκειται να εξαπατηθούμε από το όνομα που θα δοθεί στα νέα μνημόνια και δε θα τα αποδεχτούμε έστω κι αν είναι ηπιότερα από τα προηγούμενα, γιατί έχουμε πεισθεί απόλυτα πως οι οικονομικοί δολοφόνοι «εταίροι» μας που μας τα επιβάλουν, αποτελούν αδίστακτους εκβιαστές, με συγκεκριμένο σχέδιο γενοκτονίας του λαού μας, που πλέον αποτυπώνεται απροκάλυπτα στις προτάσεις τους. Όσο συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε μαζί τους, αποδεχόμαστε και συμβάλλουμε στην έστω και τμηματική εφαρμογή των αποτρόπαιων σχεδίων τους.

Επιμένουμε στα συνθήματα που προτάξαμε στις πλατείες τον Φλεβάρη :

Δεν εκβιαζόμαστε!
Δεν υποχωρούμε!
Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Ρήξη εδώ και τώρα με τους δανειστές-τοκογλύφους.

Καμία διαπραγμάτευση με τους κανίβαλους των Βρυξελών που βαπτίζουν τις ακόρεστες επιθυμίες τους για αίμα...μεταρρυθμίσεις.

Όχι στην Ευρώπη Ανώνυμη Εταιρεία ως προς τα συμφέροντα των Γερμανών μεγαλομετόχων και στην Ευρώπη, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης ως προς τα δικαιώματα και τις ζωές των πολιτών.

Αγώνας εδώ και τώρα για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και αξιοπρέπεια.
Αγώνας εδώ και τώρα για να ξαναστήσουμε στα πόδια της τη χώρα και τον λαό της.

Ραντεβού στις πλατείες. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.