Γράφει ο mitsos175.

Την οργή του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνη - Μπουμπούκου Γεωργιάδη, προκάλεσε η καταγγελία αστυνομικού, σχετικά με την απαγόρευση εισόδου ανδρών των ΜΑΤ στο Κοινοβούλιο "προς νερού τους", που, όπως είπε, αποφάσισε η Πρόεδρος της Βουλής.

Ο βουλευτής του γαλάζιου θιάσου το σχολίασε. "Όταν είχαν μπει οι αντιεξουσιαστές στη Βουλή η κα Ζωή τους άφησε λόγω Δημοκρατίας, αν πάνε στην τουαλέτα τα ΜΑΤ όχι! Αίσχος!", έγραψε.
Αίσχος πράγματι. Μπορεί να έχει ουρήσει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά για τα ΜΑΤ φροντίζει πάντα η ΝΔ.

Έχω όμως μερικές απορίες: Οι αντιεξουσιαστές ήθελαν να αποπατήσουν στο Κοινοβούλιο; Ή να διαμαρτυρηθούν; Κι αυτά τα ΜΑΤ τα είχαμε παρεξηγήσει. Πολύ επαναστατικά μας βγήκαν. Να αφοδεύσουν σώνει και καλά στη βουλή. Χάθηκε δηλαδή να πάνε κάπου αλλού; Σε κάποιο κατάστημα, σε μια δημόσια τουαλέτα; Στα γραφεία της ΝΔ που είναι σκέτος βόθρος;

Υπηρετείς στην Ελληνική αστυνομία κι έχει σκάσει η φούσκα σου; Τράβα στου Άδωνη για πιπί. Θα έχει χαρτί υγείας τζάμπα. Όχι σαν το ΣΥΡΙΖΑ που θα μας κάνει Βενεζουέλα.
Μετά από αυτό ο μπουμπούκος θα προτείνει στο βασικό εξοπλισμό των ΜΑΤ να υπάρχουν πάνες. Μπορούν βέβαια σε πολύ μεγάλη ανάγκη να χρησιμοποιήσουν τα κράνη.

Αλλά δεν είστε εντάξει στα ΜΑΤ. Τότε που μαζεύτηκε ο κόσμος στο Σύνταγμα για παρόμοιο λόγο, μας ρίξατε χημικά. Όχι χλωρίνη κι άλλα καθαριστικά στα πλακάκια, αλλά δακρυγόνα.
Ήθελαν φαίνεται την τουαλέτα μόνο για την πάρτη τους. Αυτό είναι αδικία. Αν πάνε τα ΜΑΤ για ανακούφιση στη βουλή, να πάμε όλοι. Και θα προσέχουμε να στοχεύουμε καλά μην κιτρινίσει το μάρμαρο.

Ακόμη μια απορία: Κρατιέστε στο σπίτι σας αγαπητοί μπάτσοι, για να πάτε όλοι μαζί στη βουλή, ή φάγατε κάτι και σας πείραξε; "Φάγατε" τους "τρομοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ" στα υπουργεία; Αυτό πραγματικά είναι δυσκολοχώνευτο, για κάθε όργανο καταστολής. Εκεί που τους δέρνατε, να τους βαράτε προσοχή. Γι αυτό σας έπιασε πονόκοιλος.

Αποχωρητήρια δεν έχει το αστυνομικό τμήμα; Η ΓΑΔΑ; Θυμάμαι παλιότερα είχανε. Τα κατάργησαν λόγω περικοπών; Βέβαια που να τρέχεις άμα σε πιάσει κόψιμο. Αλλά για να σε πιάσει κάτι τέτοιο δε μπορεί, κάτι χαλασμένο θα έφαγες. Ληγμένα χημικά ίσως;

Ζωή δώσε τους ένα ποτήρι νερό και τραγούδα το "θάλασσα πλατειά" ή το "ένα νερό κυρά Βαγγελιώ". Να τα κάνουν πάνω τους, να μάθουν. Γι αυτό ρε δε σας έδωσε ο περιπτεράς νερό. Αφού έχετε ακράτεια. Κι εσείς τον χτυπήσατε. Να τώρα.


Τα παραπάνω καλοί μου "Μπαλούρδοι" είναι σάτιρα. Σας το εξηγώ, για να μη θεωρήσετε ότι προσπαθώ να σας γελοιοποιήσω. Αυτό το κάνετε εσείς μόνοι σας καλύτερα από τον καθένα. Αναρωτιέμαι πως θα το σχολιάσει η Ελληνοφρένεια.

Καλά εκεί στο Πρώτο Ψέμα και τις άλλες φυλλάδες του ΔΝΤ και της ΕΕ που δημοσιεύουν τέτοια, ποιός είναι ο σκοπός τους; Το τρολλάρισμα; 





Η τοποθέτηση της Ζωής για την σπέκουλα Πανούση - Γεωργιάδη και ΣΙΑ

Οξύτατη επίθεση εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την υπόθεση με την απαγόρευση ανδρών των ΜΑΤ να κάνουν χρήση της τουαλέτας εντός του Κοινοβουλίου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στα ρεπορτάζ, καταγγελίες, διαρροές που αποδίδονται σε "κύκλους της Προέδρου ή κύκλους της ασφάλειας της Βουλής", τόνισε:

- Η Πρόεδρος της Βουλής και η Βουλή δεν ομιλούν μέσω "κύκλων".

- Μοναδική αρμόδια αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια της Βουλής είναι η Φρουρά της Βουλής.

- Η οπλοφορία οιουδήποτε προσώπου εντός του χώρου της Βουλής, πέραν των εχόντων άδεια μελών της Φρουράς, απαγορεύεται.

- Η είσοδος προσώπων στο χώρο της Βουλής πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για την Ασφάλεια και δεν εξαιρείται της εφαρμογής των κανόνων αυτών ούτε το αστυνομικό προσωπικό.

- Πρόσωπα που διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής χωρίς έλεγχο ταυτότητας και οπλοφορώντας προδήλως διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής. Αστυνομικοί οι οποίοι διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής ανά δυάδες ή και τετράδες οπλοφορώντας και χωρίς να υποβάλλονται σε έλεγχο ταυτότητας γνωρίζουν ότι διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής.

Και συνεχίζει:

"Με αυτά τα δεδομένα, τα οποία είναι γνωστά και συνομολογημένα από το αρμόδιο Υπουργείο σε σχέση με τις δυνάμεις που υπάγονται στην ευθύνη του, προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι, για πολλοστή φορά, υποδαυλίζεται με δηλώσεις του αρμοδίου Αν. Υπουργού, η εκ μέρους Αστυνομικών Δυνάμεων αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής ή της αρμοδιότητας της Φρουράς της Βουλής και τροφοδοτείται αντιπαράθεση της Αστυνομίας προς το Κοινοβούλιο ή και διαρκείς επιθέσεις προς την Πρόεδρό του.

Η δήλωση "ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλον", που έγινε από τον Αν. Υπουργό που προΐσταται των Αστυνομικών Δυνάμεων αφ’ ενός υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, που αποτελεί πυλώνα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και μία εκ των τριών ανεξάρτητων λειτουργιών της Δημοκρατίας, αφ’ ετέρου αναβιβάζει τις αστυνομικές δυνάμεις σε ισότιμο θεσμό με τη Βουλή και εκ τρίτου, δυστυχώς, μεταφράζεται στην πράξη αλλά και μέσω της εξειδίκευσής της ως πλήρης άρνησης σεβασμού στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, στο οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις διεκδικούν να έχουν "ελευθέρας" χωρίς κανέναν έλεγχο και ενοχλούνται από το γεγονός ότι σε αυτήν την περίοδο έχει εφαρμοσθεί ο νόμος ως προς όλους.

Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και ουδείς δικαιούται να παριστάνει τον ανυποψίαστο καλό θα ήταν ο καθένας να περιορίζεται και να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο στη Δημοκρατία και να μην μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος".

Dress code στη φρουρά

Η Πρόεδρος της Βουλής, μέσω του φρουράρχου, έδωσε εντολή όλοι οι αστυνομικοί να φοράνε πολιτικάπλέον στους χώρους του Κοινοβουλίου, εκτός από εκείνους που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία στους δρόμους.


Το γραφείο της Προέδρου της Βουλής ανακοίνωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη ως μέτρο αυτοπροστασίας μετά την απειλή του Νίκου Μαζιώτη για τρομοκρατικό χτύπημα σε δημόσιο κτίριο.

Στις οδηγίες προς τους αστυνομικούς γίνεται υπόμνηση ότι είναι απαραίτητη η ευπρεπής, πολιτική περιβολή με σακάκι και σε ευκρινές σημείο το καρτελάκι που θα αναγράφει ότι είναι αστυνομικός της Βουλής.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.