Πολιτική επίθεση σε εκλεγμένη κυβέρνηση χαρακτηρίζει ο αρθρογράφος Ambrose Evans-Pritchard της βρετανικής DailyTelegraph το περιεχόμενο της έκθεσης του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος δεν παρουσιάζει δυνητικούς κινδύνους στο χειρότερο σενάριο - κάτι το οποίο θα μπορούσε να είναι αποδεκτό - αλλά παρουσιάζει ως βέβαιο ότι όλα αυτά θα συμβούν αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν συμφωνήσει με τους όρους που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες, αναφέρει.

Οι απειλές ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βγει από την ΕΕ και ότι αλυσιδωτές αντιδράσειςθα οδηγήσουν στην οικονομική κατάρρευση αν δεν επιτευχθεί μια συμφωνία συνιστούνωμό εκφοβισμό, γράφει επίσης.

Σημειώνεται πως η προειδοποίηση Στουρνάρα για έξοδο από το ευρώ, ακόμη και την ΕΕ, σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές, ξεκίνησε την Τετάρτη με διαρροή στα Νέα, με πηγή από το περιβάλλον του κεντρικού τραπεζίτη να αναφέρει πως "χρεοκοπία εντός του ευρώ δεν υπάρχει" - ως "απάντηση" σε σχετικά ξένα δημοσιεύματα.

Διαβάστε το άρθρο



Στη συνέχεια το ΑΜΠΕ μετέδωσε δήλωση Στουρνάρα στην οποία ανέφερε πως "η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα είναι η αρχή μιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και - πιθανότατα - από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια ελεγχόμενη κρίση χρέους, όπως αυτή που διαχειριζόμαστε σήμερα με τη βοήθεια των εταίρων, θα μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη κρίση, με μεγάλους κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η έξοδος από το ευρώ θα προσθέσει στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον μια νέα οξύτατη συναλλαγματική κρίση που θα εκτινάξει τον πληθωρισμό".

Η τρίτη πράξη, "παίχτηκε" στη Βουλή, όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να δεχτεί την ετήσια έκθεση της ΤτΕ για την νομισματική πολιτική, καθώς αυτή της παραδόθηκε σε usb stick και όχι σε γραπτή μορφή, καταγγέλλοντας τον κ. Στουρνάρα για αντιθεσμική στάση, ενώ του προσήψε ότι δεν δίνει στοιχεία στην Επιτροπή Αλήθειας.


Στην έκθεση αναφερόταν επίσης πως οι εκροές καταθέσεων μεταξύ Δεκεμβρίου 2014 και Απριλίου 2015, ανήλθαν σε 30 δισ. ευρώ.


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.