Ολομέτωπη επίθεση στους δανειστές εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, με παρέμβασή της στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως αισθάνθηκε πραγματική αγανάκτηση, μόλις άκουσε την καγκελάριο Μέρκελ, "έναν αρχηγό ξένου κράτους να ανακοινώνει πότε, τι και πώς θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο το νομοσχέδιο".

Συνέχισε, λέγοντας: "Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο" και επανέλαβε ότι "το Κοινοβούλιο δεν πρέπει και δεν μπορεί να νομοθετεί υπό ασφυκτικές προθεσμίες που θέτουν σε αμφισβήτηση την δημοκρατική του λειτουργία".

Κατήγγειλε, μάλιστα, την αντιπολίτευση μιλώντας για "εκείνους που έχουν συμπράξει στον εκβιασμό, που θέλουν υλοποίηση εκβιασμού με επιχειρήματα δικαίωσης".

Επισημαίνοντας ότι "τιμά αφάνταστα τον πρωθυπουργό για την υπέρτατη ανιδιοτέλεια που έχει επιδείξει", υπογράμμισε ότι "υπάρχει ξεκάθαρα ο κίνδυνος μέσα από αυτόν τον εκβιασμό να δημιουργηθούν τετελεσμένα τα οποία θα ανακρούσουμε".

Τόνισε, λοιπόν, ότι "ως πρόεδρος της Βουλής και με πλήρη γνώση, είμαι υποχρεωμένη να μην επιτρέψουμε ο εκβιασμός προς την κυβέρνηση και τη Βουλή να ολοκληρωθεί".

"Οφείλουμε συγκροτημένα από τους λεγόμενους εταίρους να εφαρμόσουν αυτά που είναι υποχρεώσεις τους, πρέπει να σεβαστούν τη δημοκρατία, κανένα κοινοβούλιο δεν μπορεί να νομοθετεί υπό τέτοιες συνθήκες", καλώντας στην ουσία τους βουλευτές να καταψηφίσουν τα μέτρα.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.