Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λιότσιου Σ. Βασίλη
"Το χρήμα δεν αλλάζει τον άνθρωπο ,τον αποκαλύπτει ! "
                                                                                    Σ.Νέκερ
 
    Ο Μπέρτολ Μπρέχτ εκφράζοντας μια παλιότερη ρήση του Επίκουρου, είπε το αφοπλιστικό : " Η αλήθεια είναι θυγατέρα του χρόνου όχι της νόησης". Το δημοψήφισμα έτσι πέρασε, θα καταγραφεί στην ιστορία και το μέλλον θα δείξει – μετά από καιρό – αν είχαμε δίκιο εμείς του "όχι" ή εσείς του "ναι". Ναι υπάρχει θέμα : είμαστε εμείς του "όχι" και εσείς του "ναι! Εσείς του ΣΕΒ, της Εκάλης, των πολιτικών φαντασμάτων, των βορείων προαστίων, των δημοσιογράφων και της διαπλοκής του "ναι σε όλα" και εμείς των φτωχών, πτωχευμένων, απολυμένων  και εξοργισμένων Ελλήνων του "όχι" σε υφεσιακά μέτρα και του "όχι" στον παραγκωνισμό και τον εξευτελισμό του λαού.

     Γι αυτό, τα πράγματα δεν είναι απλά. Η διαφορά των δυο θέσεων στο συγκεκριμένο δημοψήφισμα, δεν συγγένευε με τη (σεβαστή) διαφοροποίηση  σε μια προεκλογική διαδικασία ,όπου δυο κόμματα ανταγωνίζονται για το ποιο θα κάνει περισσότερα "καλά" για τον λαό. Εδώ είχαμε κόμματα και δυστυχώς λαό από πίσω τους, υποστηριχτές, που ανερυθρίαστα πρότειναν το "ναι στο ευρώ" , με κάθε κόστος (!?). Ο πρόεδρος του "ποταμιού"  Στ. Θεοδωράκης ,δήλωνε ότι ο Ελληνικός Λαός πρέπει αν αποδεχτείοποιαδήποτε συμφωνία του προσφέρουν (!?) αρκεί να μη φύγουμε από το Ευρώ. Το ίδιο ουσιαστικά πρότεινε και η ΝΔ. Οποιαδήποτε συμφωνία, άσχετα αν μακροοικονομικά είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα μας πετάξει νομοτελειακό σε αυτό που οι οικονομολόγοι ονομάζουμε "σπιράλ του θανάτου". Όλα αυτά, προσέξτε, δεν είναι "σχετικά" , ούτε επιδέχονται διαφοροποιήσεις, αντίθετα, περιγράφονται στις πρώτες σελίδες των μακροοικονομικών του πρώτου έτους σε όλα τα οικονομικά πανεπιστήμια και είναι νομοτελειακά. Παρόλα αυτά , στρατηγοί , σαλαμέμποροι , ελαιοχρωματιστές, γίνανε όλοι οικονομολόγοι και συντάχθηκαν πίσω από τον πρετεντέρη ,τα τραπεζορομπότ που κρύβονται πίσω από την τήβεννο των καθηγητών σαν τον τσαμουργκέλη και τα αισχρά κανάλια της διαπλοκής .  

     Ε λοιπόν, όλοι αυτοί οι "οπαδοί" είναι εχθροί μου, είτε δια βλακείας (αν και δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος τόσο ηλίθιος) είτε δια φανατισμού, είτε δια προδοσίας. Το ίδιο κάνει. Με το "ναι" τους με θέλαν υπό απόλυση, με θέλαν στημένο στα γραφεία του ΟΑΕΔ, χωρίς μέλλον και κυρίως χωρίς περηφάνια. Θέλαν να είμαστε συνέχεια σε άγχος, σε μνημόνια για να μη χάσουν προφανώς τις καταθέσεις τους σε ευρώ, ή για να κρύβονται πίσω από …συμμάχους μη γίνει κανένας πόλεμος και μετατραπούν από δημόσιοι υπάλληλοι σε …στρατηγούς . Με θέλαν φοβισμένο. Το ίδιο το ΔΝΤ τους έλεγε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτοί δεν το δεχόντουσαν, λέγαν πως είναι βιώσιμο !?  Ήθελαν σώνει και καλά να πληρώσω, σα να ήταν οι ίδιοι δανειστές. Θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο επειδή το΄ λεγε ο σαμαράς και ο βενιζέλος (με εκκατ. ευρώ καταθέσεις) και ήθελαν να πληρώσω , άσχετα αν δεν έχω χρήματα, άσχετα αν είμαι ψηφίο στο άθροισμα των 2 εκκατομ. ανέργων.

    Ψηφίζοντας "ναι" , λοιδορούσαν όλους αυτούς που αυτοκτόνησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και δεχόντουσαν ότι δεν είναι πολλοί, ήταν  "αναλώσιμοι " και άρα αντέχουμε περισσότερους. Από εμάς προφανώς, όχι από αυτούς.

       Αυτό όμως που με λύπησε περισσότερο, ήταν η κατάπτυστη δήλωση υποταγής των ανώτατων απόστρατων αξιωματικών μας που με έκανε να ιδρώσω ! Να ιδρώσω γιατί επιβεβαιώθηκε η υποψία μου ότι μετά τον Μ. Αλέξανδρο, το Ελληνικό έθνος δεν έχει πλέον ανώτατους αξιωματικούς . Έχει κομματάρχες που το μόνο κριτήριο ώστε να γίνουν ανώτατοι και να μην φωλιάσουν στο βαθμός του Συν/χη είναι να είναι …αρεστοί. Άρα ακίνδυνοι. Τόσο καιρό όταν οι Έλληνες αυτοκτονούσαν, όταν με το άρθρο 14 οι Ελληνόφωνοι πράκτορες των τραπεζιτών παραχωρούσαν "αμετάκλητα και άνευ όρωντην εθνική μας κυριαρχία, όταν ο στρατός μας αφοπλιζόταν εξόφθαλμα και κατ΄εξακολούθηση, όταν ρεζιλευόταν με το διορισμό της πλήρως σχετικής φώφης στο ΥΠΕΘΑ , δε βγάλαν άχνα !     Τώρα, άρχισαν να τσαουνίζουν και να λένε τι ; Να μην χάσουν τους συμμάχους τους ρε, να μην στερηθούμε τη βοήθεια από τον νεοφασισμό της μέρκελ και των άλλων εξαγορασμένων δορυφόρων της (που σημειωτέο δεν έκαναν ούτε καν μια δήλωση ότι  τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ε.Ε) .

      Τι σημαίνει το μήνυμά τους ;  Μα είναι ξεκάθαρο ,είναι μαζί τους. Έχουν μεταβληθεί σε δημοσίους υπαλλήλους, υποτακτικοί των ευρωπαίων τραπεζιτών και της καλής ζωής και ικανοί μόνο για παρελάσεις στολές, καλό φαί και ταραταταμ . Σου λέει ,αν χάσουμε τους συμμάχους μας και γίνει τίποτα, θα πρέπει να γίνουμε από δημόσιοι υπάλληλοι …στρατηγοί, θα πρέπει να πολεμήσουμε. Αντί να διαβεβαιώνουν - ως οφείλουν σαν στρατηγοί -  ότι ό,τι και να γίνει, "όποιος μας επιτεθεί θα πεθάνει" και μη φοβάστε τίποτα, επιρρώνοντας το ηθικό του λαού και του στρατεύματος, έσπειραν την ηττοπάθεια λέγοντας, εμμέσως πλην σαφώς ,ότι  αν χάσουμε τους συμμάχους μας και βγούμε από το ευρώ, θα είμαστε "αδύναμοι" και κάποιοι  γύρω μας …θα μας φάνε !    "Σημαντικός παράγοντας ισχύος μιας χώρας είναι οι σύμμαχοί της, είναι εκείνοι που θα προστρέξουν όταν αντιμετωπίσει τον ύψιστο κίνδυνο. Δίχως συμμάχους,  η δύναμή μας μικραίνει, η θέση της χώρας μας απαξιώνεται και οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές" 

      Τότε εσάς τι σας έχουμε ; Τι σας είχαμε τόσο καιρό ; Τι κάνατε; Δηλαδή η δύναμη αποτροπής των Ε.Δ  εξαρτάται από συμμάχους αλλιώς "οι συνέπειες θα είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ" ;  Υπάρχει περίπτωση να μας επιτεθούν καμιά δεκαριά χώρες ταυτόχρονα και έτσι οι συμμαχίες είναι εκ των ων ουκ άνευ ;   Αν το στράτευμα είναι τόσο αδύναμο , γιατί δεν το είπατε, γιατί δεν παραιτηθήκατε όταν ήσασταν εν ενεργεία ;

      Δηλαδή αν δεν υπάρξουν βιβλία και πίνακες εγώ δεν θα μπορώ να διδάξω  στους μαθητές μου οικονομικά ; Τι λέτε ρε, εγώ θα τους διδάξω με τη γη ανάποδα , ό,τι κι αν γίνει γιατί απλά ξέρω τι θα τους πω… Εσείς ; Θα τους πείτε πριν την πρώτη επίθεση ότι "περιμένετε τους συμμάχους γιατί χωρίς αυτούς οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές" ;

      Ο  Θ. Κολοκοτρώνης σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες και χωρίς Leopard 2 και F16  , έλεγε πως " ότι κάνουμε , θα το κάνουμε μόνοι μας και θα νικήσουμε…". Τι σχέση έχει αυτή η αντρική – παλικαρίσια λογική του Αρχιστράτηγου του ΄21 με την ντροπιαστική επιστολή ενός μέρους απόστρατων πτωμάτων του Ελλην.Στρατού που υποτίθεται ότι θα υπερασπιζόταν  τα σύνορά μας με, ή χωρίς συμμάχους ;

       Μην θέλετε λοιπόν να μας επιβάλετε τον εμφύλιο ως …απαραίτητο. Δείτε μπροστά σας απαλλαγείτε από ιδεοληψίες και κομματισμούς ,πιστέψτε στις δυνάμεις σας και κυρίως, παλέψτε.

       Είχα τρεις θείους που πολέμησαν στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Οι δύο σκοτώθηκαν . Ο ένας δεν βρέθηκε ποτέ ! Όλοι εσείς που ψηφίσατε "ναι" θα΄χετε κάποιους . Κοιτάξτε τις φωτογραφίες τους, που σίγουρα θα χετε, και πείτε τους  ότι ψηφίσατε "ναι με κάθε κόστος" και εξηγείστε τους γιατί . Θα έχει πλάκα…

       ΟΧΙ λοιπόν ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΒΓΕΙ από δω και πέρα ! Η πλειοψηφία του λαού μίλησε και οι λιπόψυχοι να πάψουν. Δε τους θέλουμε δίπλα μας, δεν πειράζει ,δεν έχουν και τίποτα να προσφέρουν (αντίθετα θα φοβόμαστε και τα νώτα μας). Μη μπαίνουν και μπροστά όμως και ακόμα και τώρα μας κουνάν το δάχτυλο. Ο λαός, η συντριπτική του πλειοψηφία,  είπε "όχι και ό,τι βγει ! Αυτός ήταν πάντα ο παράλογος "τσαμπουκάς" του Έλληνα με τον οποίο όμως χαζά - χαζά , στήσαμε κράτος και κυρίως, κερδίσαμε θαυμασμό στην ώρα του πολέμου ! Τώρα θα φοβηθούμε ;
 
ΥΓ : Η χρήση μικρών γραμμάτων (πεζά) στα κύρια ονόματα , δεν είναι συμπτωματική και έχει απόλυτη σχέση με την …πραγματικότητα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.