Το σκάκι ίσως είναι το μοναδικό παιχνίδι που έχει πάρα πολλές ομοιότητες με την πραγματική ζωή.

Στο σκάκι πάντοτε θαύμαζα τους μεγάλους παίκτες που δεν δίσταζαν να θυσιάσουν κάποιο από τα κομάτια τους προκειμένου είτε να αποκτήσουν καλύτερη θέση στη σκακιέρα, είτε να κερδίσουν κομάτια μεγαλύτερης αξίας από αυτό που θυσίασαν, είτε να κερδίσουν με κάποιες "μαγικές" κινήσεις την παρτίδα φτάνοντας στο ματ.

Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σ' αυτή την κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης, αμέσως μετά από τη συντριπτική επικράτηση του 61,3 % και επικρότηση του πυρήνα της διαπραγμάτευσης που έκανε ως τώρα, αποφασίζει να θυσιάσει τον υπουργό Οικονομικών του.

Αν είναι καλός σκακιστής ο Πρωθυπουργός θα πρέπει (όχι κατ' ανάγκη ταχύτατα) να "βλέπει" τις επόμενες κινήσεις που θα του δώσουν το σαφέστατο πλεονέκτημα που θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού χρέους που οι άφρονες προηγούμενοι κακοί παίκτες επιφόρτισαν σε μας, στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Ας παραμείνουμε ψύχραιμοι παρατηρητές της παρτίδας αλλά και σε εγρήγορση ώστε αν χρειαστεί να  προσφέρουμε ως λαός την όποια βοήθειά μας.

ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.