του ακτιβιστή

Πίστευα κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι είμαι φυσιογνωμιστής. Από την όψη του απέναντι  μπορώ να κρίνω την καθαρότητα κι εντιμότητά του (ελάχιστες φορές έχω πέσει έξω στις εκτιμήσεις μου).
Έχω την ακράδαντη πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολύ καθαρό βλέμμα και ένα χαμόγελο που μου είναι δύσκολο να δεχτώ ότι έχει σχέση με τους πολιτικάντηδες του κ@λου που άλλα λενε κι άλλα πράττουν.
Πίστευα κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι κανένας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση των ελλήνων διαπραγματευτών και ειδικά στη θέση του Αλέξη που αντιμετωπίζει την διεθνή της τοκογλυφίας (το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα που ελέγχει πολιτικούς και κυβερνήσεις). Και αυτό γιατί παλεύουν με θηρία και φίδια (μαύρα και κολοβά).
Το ότι κατάφερε η αριστερή κυβέρνηση να αναγορεύσει το ελληνικό πρόβλημα χρέους στην πραγματική του πολιτική διάσταση είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία της.
Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουνίου και η θριαμβευτική απάντηση του ΟΧΙ από τον περήφανο λαό (με κλειστές τράπεζες και εν μέσω απειλών και εκβιασμών από ντόπιους και ξένους) μπορεί να το εισηγήθηκε η κυβέρνηση αλλά ουσιαστικά προκλήθηκε λόγω του αντιμνημονιακού συνειδητού της πλειοψηφίας των Ελλήνων.
Το αποτέλεσμά του κατέδειξε ταυτόχρονα και την καταβαράθρωση του αποτυχημένου διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης με όλους τους επιτετραμμένους της (Σαμαράδες, Λαλιώτηδες, Σημίτηδες,Μητσοτακέικο, Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Βενιζέλοι, παπαδαριό, Μπόμπολες, Πρετεντέρηδες κλπ) .
Και πάνω που λέγαμε ότι επιτέλους μπαίνουμε στην μεταπολίτευση της μεταπολίτευσης και ότι επιτέλους θα αρχίσει μια ζωογόνος κάθαρση της πολιτικής ζωής που θα συμπεριλάβει και την δικαιοσύνη αλλά και όλους τους θύλακες της φαυλότητας είδαμε δύο "παράξενες" πράξεις που μας καθήλωσαν: Η πρώτη το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και η δεύτερη  η απροσχημάτιστη και καθ' υπόδειξη απομάκρυνση του υπουργού οικονομικών.
Ακολουθεί η χθεσινή διάσκεψη κορυφής που οδηγεί στο νέο τελεσίγραφο: ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή GREXIT.
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης, αν και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μας προϊδεάζουν αρνητικά και μας στέλνουν στα κάγκελα.
Είναι δυνατόν να απαντήσουμε θετικά σε ένα τελεσίγραφο χειρότερο από το προηγούμενο, που απορρίψαμε πριν δύο μέρες;

Προειδοποιούμε από αυτό το ιστολόγιο ότι ενδεχόμενη αποδοχή χειρότερων όρων από αυτούς που απορρίψαμε την Κυριακή και χωρίς διευθέτηση του χρέους θα εκληφθεί ως υποταγή στους εκβιασμούς των Βρυξελλών, θα φουντώσει συνομωσιολογικά σενάρια συμπεφωνημένης (εκ των προτέρων) συνθηκολόγησης και θα δρομολογήσει ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ διαδικασίες εξέγερσης της ελληνικής κοινωνίας που θα οδηγήσει σε οριστική αριστερή παρένθεση με απρόβλεπτες εξελίξεις.

: Δεν είμαστε χώρα επαίτης. Ας παλέψουμε για τα παιδιά μας.
Αλέξη μην χάσεις την καθαρότητα στο βλέμμα σου. Άλλωστε το έχεις δηλώσει ξεκάθαρα: ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.