“Δεν θα υπάρξει ξανά ρύθμιση όπως οι 100 δόσεις” δήλωσε ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα έσοδα, Τρύφων Αλεξιάδης, προαναγγέλλοντας μάλιστα και... έξοδο όσων έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση ήδη, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης παραμένει να προστατεύονται οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η δίκαιη κατανομή των βαρών, με “ρεαλισμό” όπως ανέφερε και με στόχο την αύξηση των εισπράξεων.

Για τη ρύθμιση των 100 δόσεωνεπιβεβαίωσε πως εξετάζεται η υιοθέτηση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, βάσει των οποίων ορισμένοι οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση θα κληθούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο σε λιγότερες δόσεις.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι ο στόχος εισπραξιμότητας παραμένει μεν στα 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, όμως η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθεια ώστε ο φόρος να γίνει “πιο δίκαιος και πιο αναλογικός”.

Τέλος, με αφορμή τα περιστατικά προπηλακισμού ελεγκτών του ΣΔΟΕ από επιχειρηματίες, διαμήνυσε πως το υπουργείο Οικονομικών δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στους ελέγχους, καθιστώντας μάλιστα σαφές πως οι εταιρείες και οι περιοχές όπου έγινε “τσαμπουκάς” θα αποτελούν διαρκή στόχο ελέγχων.

“Θα βρουν αποφασισμένη και δυναμική αντίδραση” τόνισε.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.