Με περιορισμένη σύνθεση συνέρχεται το απόγευμα η Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, την οποία έχει συγκαλέσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει εκνευρισμό, με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ να έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα μετάσχουν στη Διάσκεψη.

Ειδικότερα, οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κύριοι Φίλης, Τσουκαλάς, Μπαλάφας και Βαρεμένος που συμμετέχουν στη Διάσκεψη, αρνούνται με ανακοίνωσή τους να παραστούν με το επιχείρημα ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και άρα η πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν έχει αντικείμενο και κανένα νόημα και άρα μόνο ως παρελκυστική μπορεί να ερμηνευθεί.

Ερώτημα παραμένει η στάση της Χρυσής Αυγής.

Μέχρι νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου παρέμενε άγνωστο το αντικείμενο της συνεδρίασης, ωστόσο η πρόεδρος της Βουλής άνοιξε τα χαρτιά της στο πλαίσιο της συνάντησης της με τον Π. Λαφαζάνη, προαναγγέλλοντας ότι θα ζητήσει τα πρακτικά της συνάντησης των Πολιτικών Αρχηγών, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα, για να ενημερωθεί η Βουλή, δεδομένου ότι υπάρχει νέα κοινοβουλευτική ομάδα και νέος αρχηγός.

"Θα ζητήσω όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες να έχουν γνώση αυτών των στοιχείων και να μπορέσουν στις επόμενες ημέρες να γίνουν οι απαραίτητες δημόσιες συζητήσεις στη Βουλή", είπε.

Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι θα θέσει το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων, καθώς η Βουλή, όπως υποστήριξε, δεν κωλύεται, αλλά υποχρεούται να συνεδριάσει και να συζητήσει για εκείνα τα θέματα που δεν προϋποθέτουν ενεργό κυβερνητική δράση.

Όπως είπε αυτό θα είναι το αντικείμενο της Διάσκεψης των Προέδρων, για να προσθέσει ότι αντίθετα με τους προκατόχους της που αποδέχτηκαν βίαιο κλείσιμο Βουλής, δεν θα αποδεχτεί ούτε την φίμωση ούτε την παράκαμψη.


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.