Προχωρούν οι εργασίες επισκευής και ελαιοχρωματισμού των σχολικών κτιρίων στον Δήμο Θερμαϊκού.
Το αίτημα των διευθυντών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Θερμαϊκού υιοθετήθηκε άμεσα από τις Σχολικές επιτροπές, σε αντίθεση με την σιωπή των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου που εκώφευαν για χρόνια στην αναγκαιότητα συντήρησης των σχολικών αιθουσών. Έτσι σήμερα ανακαινίζονται και φρεσκάρονται οι αίθουσες με γοργούς ρυθμούς ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν του μαθητές τις πρώτες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς.
Ήδη όπως έχουμε πληροφορηθεί από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αντώνη Ζαβέρκο, έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες σε 18 από τα 40 δημοτικά του δήμου, πολλά από τα οποία είχαν να δουν βούρτσα βαψίματος πάνω από 5 ή και 10 χρόνια.  Οι εργασίες δε έχουν τελειώσει και σε 4 κτίρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τρία γυμνάσια και ένα λύκειο). Όπως δε μας δήλωσε οι εργασίες επιταχύνονται ώστε να είναι φρεσκοβαμμένα τα περισσότερα σχολεία στην έναρξη των μαθημάτων. Τα υπόλοιπα που δεν θα προλάβουν να μερεμετιστούν μέχρι το πρώτο κουδούνι,  θα βαφτούν στις διακοπές των Χριστουγέννων. 

Ιδιαίτερα θα πρέπει να τονιστεί πως το κόστος είναι το μικρότερο δυνατόν και αυτό οφείλεται στο ότι οι εργασίες εκτελούνται, με μεράκι και ενθουσιασμό, από νέους συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου με 5μηνες συμβάσεις. Έτσι ουσιαστικά το κόστος περιορίζεται μόνο στα υλικά, προφανώς με σαφή οικονομία για τον Δήμο.
Συγχαρητήρια, λοιπόν στους εργαζόμενους και τους επικεφαλής που ο φακός του συνέλαβε ... εν ώρα δημιουργίας.
Γιατί μερικές φορές (όπως αποδεικνύεται στην πράξη) τα αυτονόητα δεν είναι πάντα αυτονόητα ....


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.