Με την δυναμική παρέμβαση και κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού και των Ο.Τ.Α του Νομού Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που προκήρυξε Στάση Εργασίαςαπετράπη η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Θερμαϊκού να παρατείνει τον διαγωνισμό που αφορά στην ανάθεση σε ιδιώτες της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου για 24 μήνες.
Η Ομοσπονδία είχε προκηρύξει στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 (από τις 9:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου) για όλους τους εργαζόμενους του Νομού Θεσσαλονίκης διαβλέποντας πώς η Δημοτική Αρχή Θερμαϊκού θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τη δύσκολη συγκυρίακαι την καλοκαιρινή περίοδο για να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών για τα επόμενα δύο χρόνια. Να εκχωρήσει δηλαδή το «φιλέτο» των υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες μετακυλώντας το βάρος στους Δημότες.
Κάτι που έπραξε η Δημοτική Αρχή Θερμαϊκού.Εκτάκτως, χωρίς επίδοση προσκλήσεων στα Μέλη και χωρίς να έχει προηγηθεί ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θερμαϊκού,προφανώς με άνωθεν εντολή, επιχείρησε με τρόπο πραξικοπηματικό και κατά παραβίαση των διαδικασιών που προβλέπονται να κάνει ένα ακόμη δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα, επεκτείνοντας για δύο ακόμη χρόνια την διαχείριση των απορριμμάτων.
Μια ενέργεια σε βάρος του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της λειτουργίας του Δήμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα, όπως και των εργαζομένων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν στις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής. Η αντίδραση τους, με την υποστήριξη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε ως αποτέλεσμα η συνεδρίαση της Επιτροπής που γίνονταν στο Δημοτικό κατάστημα της Μηχανιώνας να διακοπεί.
Επιχείρησε ωστόσο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θερμαϊκού με παρότρυνση των Αντιδημάρχων και του Δημάρχου να συνεχίσει το… έργο της στο Δημοτικό κατάστημα στην Περαία, αλλά ούτε εκεί τα κατάφεραν λόγω της άμεσης αντίδρασης και πάλι των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. του Νομού της Θεσσαλονίκης.
Το συγκεκριμένο δε περιστατικό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη νομιμότητα του συγκεκριμένου διαγωνισμού και καταδεικνύει τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την εμπλοκή ιδιωτών στη διαχείριση των απορριμμάτων. Άλλωστε, όπως έχει διδάξει και η ιστορία τα περισσότερα κάστρα πέφτουν με βοήθεια εκ των έσω…
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. όλης της χώρας είναι αποφασισμένοι να αγωνισθούν για τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που κάποιοι Αιρετοί έχουν βάλει στο στόχαστρο να πλήξουν με διάφορους τρόπους, χαρακτηριστικότερος των οποίων είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.
Δεν θα τους περάσει. Ομοσπονδία και εργαζόμενοι δεν εφησυχάζουν και με δυναμικό τρόπο θα παρεμβαίνουν όπου απαιτείται προκειμένου να αντιμετωπίζονται κρούσματα παρόμοια σαν αυτά στο Δήμο Θερμαϊκού, που θέλουν να κρατήσουν «την πόρτα ανοιχτή» στους ιδιώτες ή να την ανοίξουν για πρώτη φορά σε βάρος των Ο.Τ.Α., του προσωπικού τους και των Δημοτών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Επιτέλους δεν αφήνεται τα καραγκιοζιλίκια εσείς οι χαραμοφάηδες συνδικαλιστές!!! Ο φορολογούμενος δημότης πληρώνει κύριοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και θέλει τα αυτονόητα. Ποσώς μας ενδιαφέρει αν οι υπηρεσίες καθαριότητας παρέχονται από το Δήμο ή από ιδιώτη. Χίλιες φορές καλύτερα από τον ιδιώτη. Οι δημόσιοι υπάλληλοι τη μια απεργία, την άλλη στάση εργασίας κλπ κλπ και οι δημότες να τρώνε στη μάπα τα σκουπίδια και τη μπόχα!! Ιδιώτης και πάλι ιδιώτης. Αυτοί οι τραμπουκισμοί, οι οποίοι γίνονται απλά και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού - οι συνδικαλιστές ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιός θα δώσει την καλύτερη παράσταση - αποτελούν άκρως πραξικοποιηματικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες που προσβάλλουν το λαό του δήμου Θερμαϊκού που εξέλεξε αυτή τη διοίκηση. Αφήστε στους δημότες να κρίνουν αν έκανε καλά ή όχι η διοίκηση που προχωρά σε αυτήν την ανάθεση. Και επιπλέον, άλλο που δε θέλουν και οι υπάλληλοι του δήμου...στραβά του έρχεται να κάνει το μεγαλύτερο μέρος και ο ιδιώτης και αυτό να είναι πιο χαλαροί. Γιατί στο κάτω κάτω δεν είδαμε να απολύεται κανένας από αυτούς!!! Πληρώνω και θέλω υπηρεσίες. Κάτω τα συνδικαλιστολαμόγια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε τελικά ακυρώθηκε ο διαγωνισμός;; Σταμάτησε η διαδικασία;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.