Αν και ελεγμένη και τεσταρισμένη η πληροφορία μας, εν τούτοις επιζητούμε την επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευσή της από την διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, γιατί αν όντως ισχύει πρόκειται για σκάνδαλο που επιβαρύνει τους δημότες για άλλη μια φορά.

Ιστορικό

Έως και σήμερα ο έλεγχος και η συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης των σχολικών κτιρίων του δήμου γινόταν από συνεργεία υδραυλικών και ηλεκτρολόγων της Τεχνικής Υπηρεσίας. Αυτός ο τρόπος συντήρησης πραγματοποιόταν επί χρόνια χωρία να παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα στην θέρμανση των αιθουσών διδασκαλίας και λοιπών χώρων. Μοναδικές δυσλειτουργίες είχαν παρατηρηθεί κατά καιρούς όταν δεν τροφοδοτούνταν με καύσιμα οι δεξαμενές των σχολείων.

Απ' ευθείας ανάθεση

Να όμως, που με αφορμή οδηγία (από το ΥΠΕΚΑ ;) απαιτείται πλέον η συντήρηση των καυστήρων - λεβήτων να γίνεται από πιστοποιημένους υδραυλικούς. Και έτσι ο Δήμος προχώρησε σε απ' ευθείας ανάθεση της συντήρησης των καυστήρων των σχολικών συγκροτημάτων σε ιδιώτη υδραυλικό της περιοχής, που όλως τυχαίως ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη.

Δεν γνωρίζουμε το κονδύλιο που θα δαπανηθεί, όμως εικάζουμε πως θα αντιστοιχεί σε χιλιάδες ευρώπουλα, βορά στην ευμεταβλητότητα των απόψεων και δεσμεύσεων του δημάρχου, που ενώ ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για απ' ευθείας αναθέσεις τους προηγούμενους  τις εφαρμόζει με απαρέγκλιτη ευλάβεια ο ίδιος του ως διοίκηση.

Το ερώτημα που ευλόγως τίθεται είναι το εξής:

Με τόσους μηχανολόγους μηχανικούς, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους που υπάρχουν στην τεχνική υπηρεσία θα ήταν δύσκολο να υπάρξει η "τυπική" επάρκεια των υπαρχόντων τεχνικών ώστε να αποφευχθεί και η νέα σπατάλη σε "ημετέρους" ;

Άλλωστε όπως εύκολα, με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε: Για την απόκτηση της βεβαίωσης αναγγελίας ή της προβλεπόμενης άδειας πρέπει ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει προς την αντίστοιχη Περιφέρεια τα εξής δικαιολογητικά: α) επικυρωμένο αντίγραφο αντίστοιχου τίτλου σπουδών, β) απαιτούμενα πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις προϋπηρεσίας ή πιστοποιητικό παρακολούθησης ειδικών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, όπου αυτά απαιτούνται σύμφωνα με το άρθρο 4 του ν. 3982/2011, γ) επιτυχής εξέταση, όπου αυτή απαιτείται από το Π.Δ. 114/2012.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Αντώνης Ζαβέρκος μας πληροφόρησε πως η ανάθεση δεν έγινε σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Μαυρομάτη ( ο οποίος έκρινε ασύμφορη την ανάθεση) αλλά σε άλλο επαγγελματία της περιοχής με τίμημα 5.300 ευρώ. Ποσό που δεν μπορεί να θεωρηθεί μεγάλο αν προσμετρηθούν τα σχολικά συγκροτήματα του δήμου. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο για την άμεση παρέμβαση. Και να σημειώσουμε την ιδιαίτερη εργατικότητα και αποτελεσματικότητά του σε θέματα που άπτονται του τομέα ευθύνης του. Τα λοιπά ερωτήματα και διαπιστώσεις που προκύπτουν από την ανάρτηση σαφώς παραμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γραφείο Δημάρχου Θερμαϊκού13 Αυγούστου 2015 στις 12:14 μ.μ.

    ΠΡΟΣ: www.activistis.gr

    Περαία, 13 Αυγούστου 2015

    Κύριε Ιβάνοβιτς,

    Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.activistis.gr, σύμφωνα με την οποία ο δήμος Θερμαϊκού ανέθεσε την συντήρηση 39 καυστήρων θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου και την αποκατάσταση των ζημιών τους σε ιδιώτη υδραυλικό –και μάλιστα υποψήφιο με την παράταξή «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» στις προηγούμενες εκλογές-, ενώ δήθεν η συντήρηση θα μπορούσε να γίνει από στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.
    Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για την ενημέρωση των αναγνωστών σας σημειώστε τα ακόλουθα:
    1. Ανάμεσα στο προσωπικό του δήμου Θερμαϊκού δεν υπάρχουν εργαζόμενοι με τα τυπικά προσόντα που προβλέπει με σαφήνεια η νομοθεσία για τη συντήρηση και εξ’ ανάγκης απευθυνθήκαμε στην αγορά προς ανεύρεση εξωτερικού αδειούχου συντηρητή λεβήτων και καυστήρων.
    2. Λόγω του μικρού ύψους της δαπάνης –κάτι παραπάνω από 5.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ- η υπηρεσία προχώρησε στη νόμιμη διαδικασία με τη συλλογή τριών προσφορών και ανέθεσε το έργο στην οικονομικότερη, συνολικού ύψους 5.258,25 ευρώ.
    3. Το έργο ανατέθηκε σε επαγγελματία που ουδεμία σχέση έχει με την παράταξη της δημοτικής διοίκησης και φυσικά δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου του 2014.
    4. Οι καυστήρες καθαρίστηκαν μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πετρελαίου κατά 30%, κάτι που σημαίνει όφελος για το ταμείο του Δήμου 35.000 ευρώ.
    5. Κατά το παρελθόν η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου σε ανάλογες συμβάσεις πλήρωνε 15.000 ευρώ με απευθείας αναθέσεις, χωρίς να γίνονται πρόχειροι διαγωνισμοί.


    Κύριε Ιβάνοβιτς

    Στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική αρχή για την επίλυση των προβλημάτων του δήμου προς όφελος των πολιτών και μάλιστα στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα θα θέλαμε τα Μέσα Ενημέρωσης συμπαραστάτες, ακόμη και μέσα από επισημάνσεις λαθών και παραλείψεων. Οι επιπόλαιες, αβάσιμες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες, που λειτουργούν με τη λογική της «λάσπης στον ανεμιστήρα» δε βοηθούν κανέναν. Ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε.
    Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση γύρω από τα θέματα του δήμου μας.

    Γραφείο Δημάρχου Θερμαϊκού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Ζήτησα επιβεβαίωση ή διάψευση της πληροφορίας
    2. Δια της παρέμβασης του Αντώνη Ζαβέρκου διόρθωσα ως όφειλα το ποσό αλλά και τον λαμβάνοντα την απ' ευθείας ανάθεση.
    3. Η απ' ευθείας ανάθεση υφίσταται και παραμένει καθώς και ο προβληματισμός σχετικά με τις δυνατότητες της αναβάθμισης των γνώσεων των τεχνικών του δήμου ώστε να καλύπτονται οι συντηρήσεις από εργαζόμενους του δήμου.
    4. Δεν κατανοούμε τον χαρακτηρισμό "λάσπη στον ανεμιστήρα" που εκτοξεύεται για ένα μπλογκ που διαχρονικά έχει αποδείξει την ακεραιότητα και ανεξαρτησία του, που δεν διστάζει να αναγνωρίσει λάθος πληροφορίες του και στο οποίο έχουν βήμα ΟΛΟΙ ανεξαρτήτου πολιτικής κοινωνικής και μορφωτικής θέσης.
    ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ κι ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΛΟΙ (μα όλοι) ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.