Τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας - δημοσκόπησης της ομάδας μεταπτυχιακών φοιτητών της κατεύθυνσης Πολιτικής Ανάλυσης του τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ δόθηκε χθες αργά στην δημοσιότητα. Πρόκειται για την ομάδα φοιτητών που είχαν προβλέπει το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σε αντίθεση με όλες τις συστημικές δημοσκοπικές εταιρείες.

Οι τρεις φοιτητές μετά από μια εκτεταμένη διαδικτυακή έρευνα που έγινε μεταξύ 14 και 17 Σεπτεμβρίου δίνουν μικρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 31,1 με την ΝΔ να ακολουθεί με 29,6 και τα χρυσαύγουλα στην τρίτη θέση με 7,8.

Προβλέπουν οκτακομματική βουλή στην οποία εισέρχονται η Δημοκρστική Συμπαράταξη με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,8%, η ΛΑΕ με 5,4%, το Ποτάμι με 4,9% και με οριακή είσοδο των Λεβέντηδων της Ένωσης Κεντρώων. Οι Ανεξελ μάλλον μένουν εκτός βουλής.

Σχετικά με τον πίνακα της εκτίμησης ψήφου, οι αναποφάσιστοι της έρευνας ήταν στο 6%, το λευκό στο 0,4% και το άκυρο στο 0,6%. Η αναγωγή έγινε λαμβάνοντας μερικώς υπόψη το κόμμα, με το οποίο οι αναποφάσιστοι νιώθουν πιο κοντά. Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους. Oι τρεις φοιτητές που αποτελούν την ομάδα είναι οι: Ανδρέας Βασιλείου, Σταμάτης Γκιλφέσης και η Λαμπρίνα Βετσοπούλου.

Περισσότερα στοιχεία στη σελίδα της ομάδας στο facebook https://www.facebook.com/refsurvey

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.