Εκ βάθρων αλλαγές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό του ηλεκτρικό αυτοκίνητο. 
Σε συνέντευξη που παρέθεσε στο WSJD Live event στην California των ΗΠΑ, εξέφρασε την άποψη ότι ο κλάδος έχει πλέον ωριμάσει αρκετά και είναι έτοιμος για μια "επανάσταση". Το έναυσμα μπορεί να δοθεί με την μαζική παραγωγή-κυκλοφορία ηλεκτροκίνητων οχημάτων και με τη μαζική χρήση της πληροφορικής στα αυτοκίνητα.
Επισημαίνεται ότι παράλληλα με την προετοιμασία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της, η Apple έχει δημιουργήσει ομάδα από εμπειρογνώμονες και στελέχη της, που καταστρώνουν σχέδια για την ανάπτυξη ξεχωριστού κλάδου κατασκευής αυτοκινήτων. Στόχος είναι να γίνει μελλοντικά η Apple  ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστής επιβατικών οχημάτων.
Ο κ. Cook  δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το Apple Car που ετοιμάζεται. Διαβεβαίωσε πάντως ότι η εταιρία έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα και σκοπεύει να εισβάλει στον κλάδο πολύ σύντομα. 
Οπως είπε, όσο περνούν τα χρόνια και η τεχνολογία αναβαθμίζεται, το λογισμικό τείνει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των αυτοκινήτων, τόσο στον έλεγχο του οχήματος, όσο και στην διεπαφή με τον οδηγό. 
“Όταν κοιτώ ένα αυτοκίνητο, βλέπω πως το software έχει γίνει ένα αυξανόμενα σημαντικό κομμάτι του αυτοκινήτου του μέλλοντος”. Δήλωσε ακόμα πως η αυτόνομη οδήγηση γίνεται συνεχώς πιο σημαντική και πως πολλές εξελίξεις στις τεχνολογίες του αυτοκινήτου δείχνουν μια απομάκρυνση από τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, προς μια κατεύθυνση που ο ίδιος αποκαλεί “ηλεκτροποίηση” του οχήματος. 
Στη συνέχεια, ο κ. Cook. έκανε αναφορά στο CarPlay, το οποίο ήδη ενσωματώνεται σε αρκετά οχήματα. “Θέλουμε όταν μπαίνουν οι άνθρωποι στο αυτοκίνητο, να έχουν μία iPhone εμπειρία” είπε.
Η Apple, επομένως, λαμβάνοντας τη σκυτάλη, ή μάλλον διεκδικώντας ευθέως μερίδιο αγοράς από την πρωτοπόρο στο είδος των ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla Motors, σκοπεύει να μετατραπεί στον νούμερο ένα αυτοκινητοπαραγωγό ηλεκτρικών οχημάτων και να διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις μέχρι τώρα δραστηριότητές της. 
Νωρίτερα μέσα στο μήνα η Tesla κυκλοφόρησε ένα νέο λογισμικό το οποίο προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα της αυτόματης οδήγησης, το αυτόματο παρκάρισμα και μάλιστα υπόσχεται πως θα πραγματοποιεί  συνεχώς αναβαθμίσεις. 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.