Απροστάτευτοι μένουν από τη Δευτέρα οι δανειολήπτες με “κόκκινα” δάνεια, καθώς δεν έχει ανανεωθεί η προθεσμία προστασίας τους από πλειστηριασμούς, που λήγει την 31η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης - όχι της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να μην παρατείνει την περίοδο προστασίας των χρεωμένων δανειοληπτών που λήγει στις 31 Οκτωβρίου, γνωστοποιήθηκε στις τράπεζες χθες Πέμπτη.

Σημειώνεται πως οι αναγκαστικές πράξεις δεν αφορούν τις πρώτες κατοικίες που προστατεύονται.

Η διάταξη που δεν παρατείνεται προέβλεπε την αναστολή έως 31 Οκτωβρίου διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων.

Για το ίδιο διάστημα είχε ανασταλεί η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.