Η όμορφη εκδήλωση, στο ALMAPET, που έγινε με πρωτοβουλία του φιλοζωικού συλλόγου Θερμαϊκού " Ο ΣΕΙΡΙΟΣ" χθες Σάββατο πέτυχε τους στόχους της. 
Οι εθελοντές του συλλόγου κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν ζωόφιλους του Θερμαϊκού (και όχι μόνο) προτρέποντας και βοηθώντας στην υιοθεσία κάποιων αδέσποτων μικρών μας φίλων. 
Όλα πήγαν θαυμάσια και η βοήθεια των μελών και φίλων συγκινητική.
Συγχαρητήρια για την ωραία πρωτοβουλία αυτή που ελπίζουμε να επαναληφθεί.

Η σημερινή Κυριακή 4 Οκτωβρίου που είναι άλλωστε η Παγκόσμια ημέρα των ζώων και είναι αφιερωμένη στην προστασία τους πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/58#ixzz3nXoNHlgK



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.