"Λόγω της καλής τύχης μου, δεν θα ανησυχήσω για έλλειψη χρημάτων πια, αλλά αυτά τα παιδιά έχουν εγκαταλειφθεί αβοήθητα και ορφανά εξ αιτίας προβλημάτων για τα οποία δεν ευθύνονται"
Jane Surtees

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να κερδίσουν το λαχείο. Ω τι πράγματα θα μπορούσαν να κάνουν με ένα εκατομμύριο δολάρια! Ίσως να αγόραζαν ένα νέο σπίτι, να επενδύσουν στο χρηματιστήριο, ή να ταξιδέψουν σ' όλον τον κόσμο!

Αλλά υπάρχει μια διαφορά από να ονειρευτείς την καλή σου τύχη από το να γίνει πραγματικότητα και να σας χτυπήσει την πόρτα σας με τα καλά νέα.

Μια τέτοια στιγμή πρέπει να ήταν αρκετά σουρεαλιστική για την ανύπαντρη μητέρα, την Jane Surtees, η οποία έχει ονειρευτεί τα προηγούμενα χρόνια, σχετικά με το τι θα έκανε με τέτοια κέρδη.

Είτε είχε είτε όχι προβλέψει να βοηθήσει τα ορφανά αν, και όταν, κέρδιζε το λαχείο αυτή ήταν μια απόφαση κέντρισμα, ενέργεια που μιλά πιο δυνατά από οτιδήποτε οποιαδήποτε μέσο ενημέρωσης μπορεί να μεταδώσει.

Λίγο μετά, κερδίζοντας στο τζακ ποτ 7.500.000 λίρες Αγγλίας, η Surtees σχεδιάζει να βοηθήσει ορφανά παιδιά στην Αιθιοπία, όπως αναφέρει η Sun.

Ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα, και πήγε κατευθείαν στο Κιντάνε, στο Mehmet Children’s home, που φροντίζει 120 ορφανά παιδιά.

Οι ηλικίες των ορφανών σε αυτό το σπίτι έχουν μεγάλη διακύμανση. Το νεότερο είναι μόλις τριών ημερών, και το μεγαλύτερο είναι 17 ετών. Επειδή η Παιδική αυτή "φωλιά" λειτουργεί μόνο με δωρεές, που είναι μικρές δύναται να παρέχει στα παιδιά μόνο τρία μικρά γεύματα την ημέρα.

Κρέας υπάρχει στο διαιτολόγιό τους μια φορά την εβδομάδα και τα παιχνίδια και τα βιβλία είναι λιγοστά. Jane έκανε εντύπωση το πόσο ευχαριστημένα ήταν τα παιδιά που ζούσαν σε τέτοιες συνθήκες.

Ειδικά συγκινήθηκε από την ιστορία του 15χρονου Workeneh Fanetay. Όταν έχασε από φυματίωση τους γονείς του σε ηλικία τεσσάρων χρόνων, ο Fanetay φρόντιζε μόνος του για την ανατροφή του δίχρονου αδελφού του. Ήταν ένα από τα πολλά άστεγα παιδιά στην πόλη και έφερνε το ελάχιστο φαγητό με χρήματα που κέρδιζε κάνοντας θελήματα βοηθώντας τους γείτονες.

Πριν από 18 μήνες, ευτυχώς, η τύχη του άλλαξε. Εντάχθηκε στο Παιδικό Σπίτι και τώρα ζει σε ένα μικρό λασπόσπιτο με τον αδελφό του. Θα φυτέψουν λαχανικά στην αυλή τους και αναμένουν να ξεκινήσουν το σχολείο - κάτι που θα αλλάξει τη ζωή και των δυο τους.

Η Jane είναι πλέον ​​ευγνώμων για καλή της τύχη της και την δυνατότητα να συναντήσει τέτοια καταπληκτικά παιδιά. Διαθέτει ένα απροσδιόριστο ποσό χρημάτων για τα ορφανά της Αιθιοπίας και είναι ένα ακόμη παράδειγμα της καλοσύνης που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.