Μπορεί να δείχνουν εξ αρχής τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Αλλά πιστέψτε με δεν είναι...
Και τα δύο προσδιορίζουν με αυθεντικό τρόπο το μπαχαλιστάν που έχει επικρατήσει στη χώρα μας.
Και φυσικά θα βρεθούν οι εχέφρονες που θα επιχειρήσουν να επιρρίψουν τα έκτροπα της Λεωφόρου στα ταραχοποιά στοιχεία, στους χούλιγκανς και πάει λέγοντας. Έλα όμως που πλέον ακόμα και οι φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι γνωρίζουν την παράγκα και τα διαβρωτικά της επιφαινόμενα στην καθημερινότητα.  Την αρπαχτή, την διαπλοκή, τον γκαγκστερισμό των νονών του ποδοσφαίρου. Την ατιμωρησία όσων εμπλέκονται με την μαυρίλα του λαοφιλέστατου αθλήματος στον κόσμο. Και τώρα γνωρίζουν ότι παρά τις μεγαλοστομίες που θα ειπωθούν από τους γνωστούς πολιτικούς παπάρες και τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου θα έχουμε μια από τα ίδια της αποσιώπησης, της ζούλας, της μούφας και του κουκουλώματος. Και φυσικά κανείς δεν διαννοείται πως θα επιρριφθούν ευθύνες, ποσο μάλλον ποινές, σε έναν ή και στους δύο καουμπόηδες του πρωταθλήματος. Αν ήταν, Άρης, Ηρακλής, κολοπετινίτσα θα έπεφτε η αναγκαία στάχτη στα μάτια, τώρα μούγκα στη στρούγκα.
Αλλά και αυτή η ξεφτίλα των εκλογών στη ΝΔ, που επί μήνες προετοιμάζονταν και αναβλήθηκαν λόγω μη λειτουργίας του μηχανογραφικού συστήματος πόσο αλήθεια υποβαθμίζουν την όποια εκτίμηση του νεοδημοκράτη ή και του Έλληνα απέναντι στο διαβρωμένο σύστημα της κομματοκρατίας;  Η ΝΔ, είτε θέλουμε είτε όχι, είναι το δεύτερο κόμμα του απαξιωμένου πλήρως συστήματος της αντιπροσωπευτικής "δημοκρατίας" και δείχνει το μπάχαλο της ελληνικής κομματικής πολιτικής σκηνής.
Δεν θα φτάσουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή δίκη προθέσεων για το παρασκήνιο που υπάρχει και "εξηγεί" την σημερινή αναβολή. Δεν θα θυμηθούμε πως κάποιοι του νεοδημοκρατικού κομματικού σωλήνα υποστήριζαν, ήδη από τον Γενάρη, για ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από απογόνους τζακιών, όταν δεν ετίθετο τότε θέμα παραίτησης Σαμαρά. Κι αν το αναφέρουμε τώρα, είναι μάλλον γιατί "δένει" με την σούπα του μπάχαλου της διαδικασίας των εκλογών.
Είμαστε, έτσι κι αλλιώς πολύ μακριά, από τον πολιτικό χώρο της δεξιάς, αλλά εφόσον δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε το σαθρό πολιτικό σύστημα της διαπλοκής ( που ενισχύεται με την πρόσφατη είσοδο και νεομνημονιακών δυνάμεων ) δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε από την κατά παραγγελία αλλαγή ηγεσίας του δεξιού κόμματος που προφανώς έχει σχέση με την διακυβέρνηση της χώρας άμεσα ή έμμεσα (παίζει και η ευρεία συγκυβέρνηση που ζητούν επιμόνως οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι προκειμένου να εξασφαλίσουν τα ξεπουλήματα και την κυριαρχία τους). Εδώ μπαίνει και το συνωμοσιολογικού χαρακτήρα ερωτηματικό για το αν στην επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη έπαιξαν ρόλο και εξωθεσμικές συμφωνίες με ηγετικούς δεξιούς παράγοντες.
Όλα πάντως θα αποκαλυφθούν στην πορεία. Για την ώρα θα παίξει επί μέρες το σήριαλ ποιος ευθύνεται .... ο Παπαμιμίκος ή ο Μεϊμαράκης.

ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.