Ο Δήμος Θερμαϊκού εγκαινίασε την Τετάρτη, το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, στο οποίο, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας θα αναπτυχθούν, για όλους τους δημότες, μια σειρά από θέματα, που αφορούν την καθημερινότητά του.

Τα μαθήματα είναι χωρισμένα σε ενότητες και η Α΄ Ενότητα, που αφορά την Ελληνική Οικονομία, περιλαμβάνει τα θέματα α) Οικονομική Ιστορία της Ελλάδος, β) Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα: Αιτίες και προσδοκίες, γ) Νομισματική πολιτική και Τράπεζες, δ) Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ελλάδα, ε) Κρίση – Αγορά Εργασίας και Έμφυλες Ανισότητες, στ) Κοινωνική Οικονομία και Κρίση.

Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν ελεύθερα όλοι οι πολίτες, οι οποίοι καλούνται να εκμεταλλευθούν αυτή την ευκαιρία της μάθησης, που σήμερα ξεκίνησε στην Περαία και τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται να ξεκινήσει και στις υπόλοιπες Δημοτικές μας Ενότητες.

Την Τετάρτη ξεκίνησε η Α΄Ενότητα θεμάτων που αφορά την Ελληνική Οικονομία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Περαίας (οδός Ανθέων) και θα συνεχίζεται κάθε Τετάρτη στις ώρες 19.30΄ έως 21.00’, στον ίδιο χώρο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου μας (WWW.thermaikos.gr). Η παρουσίαση των θεμάτων θα γίνεται από εξειδικευμένους ομιλητές και καλούνται όλοι οι πολίτες να τα παρακολουθήσουν.

Σχετικά με το θέμα, ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Εγκαινιάζουμε, με ιδιαίτερη χαρά, τη λειτουργία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στην Περαία, όπου μια σειρά από χρήσιμα θέματα που μας αφορούν και τα συναντούμε καθημερινά, θα αναπτυχθούν από πανεπιστημιακούς καθηγητές για τους δημότες μας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για έννοιες και όρους που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε, ώστε να αντιλαμβανόμαστε πολιτικές και πρακτικές που μεθοδεύονται, εφαρμόζονται και μας αφορούν άμεσα. Είναι αυτονόητο ότι η χρησιμότητα της παρακολούθησης των θεμάτων από τους συμπολίτες μας θα είναι μεγάλη γι’ αυτούς, αφού για τις σημερινές μας, κυρίως, ανάγκες, καθίσταται πλέον απαραίτητο να γνωρίζουμε βασικές έννοιες για θέματα που αφορούν την καθημερινή μας πραγματικότητα».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.