ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΟ 
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ ΤΗΝΚΥΡΙΑΚΗ 20/12/ 2015 ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη (ΚΙΑ) αποτελεί δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης που παρέχει χωρίς κανένα αποκλεισμό και εξαίρεση, δωρεάν ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους κατοίκους της Θεσσαλονίκης Έλληνες, μετανάστες, με ή χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα . Είναι αυτό-διαχειριζόμενο, αυτόνομο και έχει σαν ανώτερο όργανο τη γενική του συνέλευση. Μέλη του είναι υγειονομικοί αλλά και πολίτες. Είναι μία κοινωνική συλλογικότητα ανεξάρτητη από το κράτος, τα κόμματα, την αγορά, την εκκλησία. Σε αυτή συμμετέχουν όλοι συνεργατικά και ισότιμα.
Στα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του το ΚΙΑ, με τη θερμή στήριξη και έμπρακτη βοήθεια των κατοίκων της πόλης μας, κατάφερε να καλύπτει τις ανάγκες της υγείας ενός μεγάλου κομματιού ανθρώπων που έχασαν ή ποτέ δεν είχαν πρόσβαση στις κρατικές δομές (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΠΕΔΥ) και έτσι πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα, την επίσκεψη στο γιατρό, τις διαγνωστικές εξετάσεις, την ιατρική πράξη, τη νοσηλεία στο νοσοκομείο. Αυτή η κατάσταση δυστυχώς συνεχίζεται και χειροτερεύει. Ενώ το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας είναι χωρίς ασφάλιση, η πολιτεία συνεχίζει να αποσύρεται από την βασική της υποχρέωση να καλύπτει τις ανάγκες περίθαλψης και αντιμετωπίζει την υγεία ως οικονομικό μέγεθος.
Για μας η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Είναι κοινωνικό, δημόσιο αγαθό και η φροντίδα της δικαίωμα ΟΛΩΝ.

Η διεκδίκηση του δικαιώματος αυτού, η αναγνώριση ότι η υγεία είναι υπόθεση που αφορά τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά αλλά και ολόκληρη την κοινωνία και η εμπειρία μας στην αυτοδιαχείριση και τη συνεργασία, είναι οι λόγοι που μαζί με τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. σας καλούμε όλους (υγειονομικούς και πολίτες) να συμμετέχετε στη δημιουργία και λειτουργία ενός εργατικού ιατρείου μέσα στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ το οποίο θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους εργαζόμενους, στους άνεργους και στους κατοίκους της περιοχής του Πατριαρχικού Πυλαίας.

ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ Η ΖΩΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!
 Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης
Πληροφορίες για συμμετοχή : ΚΙΑ Θεσσαλονίκης Αισώπου 24 Βαρδάρης, τηλ: 2310520386
E mail: koinwniko.iatreio@gmail.com


Δελτίο Τύπου του ΚΙΑ Θεσσαλονίκης για τα εγκαίνια του Εργατικού Ιατρείου στη ΒΙΟ.ΜΕ.

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Είναι κοινωνικό, δημόσιο αγαθό και η φροντίδα της δικαίωμα ΟΛΩΝ.

-Η αναγνώριση ότι η υγεία είναι υπόθεση που αφορά τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά αλλά και ολόκληρη την κοινωνία,
- η διεκδίκηση του δικαιώματος όλων μας για δημόσια και δωρεάν περίθαλψη
-και η εμπειρία μας στην αυτοδιαχείριση και τη συνεργασία,
είναι οι λόγοι που μαζί με τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα εργατικό ιατρείο μέσα στο κατειλημμένο εργοστάσιο το οποίο θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους εργαζόμενους, στους άνεργους και στους κατοίκους της περιοχής του Πατριαρχικού Πυλαίας.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 στις 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και στη δουλειά και στην υγεία
Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.