του ακτιβιστή

Άγρια αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη και του επικεφαλής της Συμπολιτείας Θερμαϊκού έγινε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Βαρείς και ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς εκτόξευσε ο δήμαρχος, με πρωτοφανή σφοδρότητα, εναντίον του κ. Κουζινόπουλου.
Έντονα αντέδρασε ο δήμαρχος στο αίτημα να καταδικαστεί η επίθεση που έγινε στον Σπύρο Κουζινόπουλο και στην παράταξή του από τον Πρόεδρο του ΣΥΠΠΑΖΑΘ. Όπως εκείνος κατήγγειλε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο κ. Ζαμπέτογλου επιτέθηκε στον επικεφαλής της Συμπολιτείας χαρακτηρίζοντας τη δράση και τη  θέση της παράταξης για τα αδέσποτα και το ΣΥΠΠΑΖΑΘ ως κακόβουλη και υποβολιμαία.
Αφορμή αποτέλεσε δελτίο τύπου της Συμπολιτείας που αφού διαπίστωνε την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων σκύλων, των δαγκωμάτων στην περιοχή του Θερμαϊκού και της επικινδυνότητας των υπαρχόντων αγελών   (θέμα που πρόσφατα είχαμε αναδείξει με  ποστάρισμα στον ακτιβιστή, δείτε εδώ) παρατήρησε την ελλιπή παρέμβαση του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, του συνδέσμου που λαμβάνει περίπου 120.000 € τον χρόνο από τον δήμο για υπηρεσίες που φαίνεται πως δεν προσφέρει.

Οργίλη ήταν η απάντηση του δημάρχου που θεώρησε ότι ζητείται "το κεφάλι του Ζαμπέτογλου" όπως χαρακτηριστικά είπε και φροντίζοντας να αλλοιώσει την συζήτηση στο θέμα ενέπλεξε στην απάντησή του το ζήτημα των ακριβότερων δημοτικών τελών του Δήμου Θερμαϊκού για το ύψος των οποίων κατηγορείται η διοίκησή του. Έντεχνα λοιπόν και με συνδικαλιστική μαεστρία του παλιού κακού καιρού απομόνωσε και υπερθεμάτισε την απόφαση για μειώσεις τελών σε ευπαθείς ομάδες (ανέργους κλπ) που πράγματι ψήφισε το ΔΣ, ως όφειλε ως ελάχιστη βοήθεια στους αδύναμους συμπολίτες μας, και ΧΡΕΩΣΕ στην Συμπολιτεία ότι το καταψήφισε αφού (αυθαίρετα κρίνων) καταψήφισε τον προϋπολογισμό.
Και από εκεί που ήταν κατηγορούμενος για δύο ζητήματα (αδέσποτα -ΣΥΠΠΑΖΑΘ και τέλη-φωτιά για τους δημότες) βρέθηκε να κατηγορεί ΑΔΙΚΩΣ την Συμπολιτεία για καταψήφιση των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα τέλη στις ευπαθείς ομάδες. Και βέβαια για άλλη μια φορά (το γαρ πολύ της εξουσίας γεννά ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ) υπερέβη τα εσκαμμένα ο Δήμαρχος με χαρακτηρισμούς προς τον Κουζινόπουλο "έχετε αμνησία και έχεις αλτσχάϊμερ" ή προς της Συμπολιτεία "γίνατε ρόμπα".
Και φυσικά δεν ήταν αντίθετη η Συμπολιτεία στις μειώσεις των ευπαθών ομάδων, τουναντίον καταψήφισε τον προϋπολογισμό με την παρατήρηση πως έπρεπε να υπάρξουν μειώσεις  στα δημοτικά τέλη των νοικοκυριών. Ο δήμαρχος όμως έλαβε αφορμή (από την δική του πάσα προφανώς) να αναφερθεί στην κοινωνική πολιτική του Δήμου για το Κοινωνικό φροντιστήριο (πολύ καλή πρωτοβουλία που καλύπτει 410 μαθητές), την φροντίδα υγείας στους ανασφάλιστους από αλληλέγγυους γιατρούς της περιοχής - που συνεχίζει να το ονομάζει εσφαλμένα κοινωνικό ιατρείο - αλλά και το επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ (που δεν ξεκίνησε δυστυχώς ακόμα) και να πλέξει το εγκώμιο της προσπάθειας αυτής που πραγματικά διαφέρει παρασσάγγας από την αντίστοιχη της προκάτοχης διοίκησης.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί και οι έντονες συστάσεις του δημάρχου προς τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Σπύρου Αδαμίδη να πράττει καλύτερα την δουλειά του εφαρμόζοντας καλύτερα τον κανονισμό. Κι αυτό γιατί κατά τη γνώμη μας ο Πρόεδρος διαφοροποιήθηκε από την στάση του Δημάρχου, γεγονός που έχει τη σημασία του για τις αντιθέσεις που ήδη πολλαπλασιάζονται στους κόλπους της διοίκησης Μαυρομάτη. Σ' αυτό πιστεύουμε ότι σύντομα θα παρατηρηθούν εξελίξεις.

Το ηχητικό ντοκουμέντο από την χθεσινή συνεδρίαση:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.