Μια πολύ ενδιαφέρουσα και παραγωγική συνεργασία έχει ξεκινήσει από το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και το τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Σ' αυτήν εντάσσεται η πρακτική άσκηση των φοιτητριών/ φοιτητών στην κοινοτική νοσηλευτική με άμεσα οφέλη τόσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο και της κοινότητας.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας πέρα από την πρακτική άσκηση των φοιτητριών,-ών, στην εφαρμοσμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Κέντρο  Υγείας Ν. Μηχανιώνας, θα υλοποιηθεί επιδημιολογική έρευνα (πόρτα-πόρτα), στην περιοχή υγειονομικής ευθύνης του Κέντρου  Υγείας Ν. Μηχανιώνας, με στόχο την διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών των κατοίκων καθώς και την αποτύπωση των αναγκών των κατοίκων σε φροντίδες ιατρονοσηλευτικές και κοινωνικές.

Η έρευνα θα διεξαχθεί σε τρεις ημέρες Παρασκευή 8, Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 από τις 09:00 έως τις 15:00. Τις ομάδες των φοιτητών θα συνοδεύουν η καθηγήτρια τους κα Δημητριάδου Αλίκη και από το Κέντρο Υγείας οι Π.Κούρτη, Επισκέπτρια Υγείας, Μ.Βάσσιου Διαιτολόγος και η Π.Τσομπάνογλου Φυσικοθεραπεύτρια.

Οι στόχοι του Κέντρου Υγείας, σύμφωνα με τον Διευθυντή του, κ. Αθανάσιο Συμεωνίδη, πέραν της περίθαλψης και πρόληψης, είναι η ανάπτυξη δράσεων κοινοτικής ιατρικής τώρα που η κοινωνία μας μέσα στα ευρύτερα πλαίσια της κρίσης υφίσταται μια τεράστια δοκιμασία.

Για τον λόγο αυτό απευθύνει παράκληση προς τους κατοίκους για την διευκόλυνση των φοιτητών και των συνοδών τους κατά τις ημέρες της έρευνας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.