Αφού μας απάλλαξαν από τον "επικίνδυνο" Καστανά της Αριστοτέλους και έβγαλαν από τη μέση τη Γιαγιά από τα Τρίκαλα με τα 5 ματσάκια μαϊντανού, έρχεται και πάλι η σειρά μας…..

Τα σωματεία λαϊκών αγορών με εξώδικο που απέστειλαν προς δήμους και αστυνομικά τμήματα, απαιτούν την "κατά γράμμα" εφαρμογή του νόμου, ώστε να απαγορευτούν και να κατασταλούν οι Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες στην πόλη μας ενόψει των εορτών. Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, μονό ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί το ότι οι μεγαλο-λαϊκατζήδες ζητούν την κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου παντού, εκτός των λαϊκών τους!!!!!

Ούτε απέναντι στους μικροπωλητές και παραγωγούς των λαϊκών αγορών είμαστε, ούτε στους καταστηματάρχες που αγωνίζονται για το μεροκάματο και την επιβίωση τους. 

Αγωνιζόμαστε κατά της αισχροκέρδειας από κάθε λογής μεσάζοντες και μεγαλέμπορους και κατά της εκμετάλλευσης και των ληστρικών, προσυμφωνημένων τιμών της τροφής που φτάνει στο τραπέζι μας. Αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση που λυμαίνονται τα όσα πενιχρά εισοδήματα έχουν απομείνει από τις μνημονιακές πολιτικές και την αιώνια και διαρκή λιτότητα που αυτές επιβάλλουν.

Το πανελλαδικό κίνημα των Αγορών Χωρίς Μεσάζοντες, κίνημα αυτοοργάνωσης, αντίστασης και αδιαπραγμάτευτης αλληλεγγύης, είναι δημιούργημα της ίδιας της κοινωνίας και σ' αυτήν και μονό ανήκει, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να υπάρξει και άλλος δρόμος στη διακίνηση της τροφής μας.

Για 4η χρονιά, συμβάλλουμε στη  διατήρηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, στηρίζουμε τους οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας και ενισχύουμε την τοπική αγροτοδιατροφική παραγωγή και αυτάρκεια, διεκδικώντας ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα, σε τιμή δίκαιη για καταναλωτές και παραγωγούς.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τον εκφοβισμό, τις απειλές και την απαγόρευση των Αγορών Χωρίς Μεσάζοντες.

 
Απαιτούμε και διεκδικούμε
  1. την ελεύθερη και απρόσκοπτη λειτουργία των Αγορών Χωρίς Μεσάζοντες
  2. την θεσμική εφαρμογή του Ν.4235/14 για τις Αγορές Αγροτών με πρόβλεψη της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών.


ΚΑΝΕΝΑΣ  ΜΟΝΟΣ  ΤΟΥ  ΣΤΗΝ  ΚΡΙΣΗ

Κάθε Τετάρτη στις 19.00  –  Αμφιθέατρο 1ου Λυκείου Καλαμαριάς
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.