Η απίστευτη κυριολεκτικά είδηση προέρχεται από την αγγλική The Telegraph.

Είναι δυνατόν η φωτογραφία μιας λασπωμένης πατάτα να αξίζει 1 εκατομμύριο €;

Σύμφωνα με έναν ανώνυμο ευρωπαίο επιχειρηματία, είναι.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2010 από τον Kevin Abosch και πρόκειται για μια ιρλανδική πατάτα.

Ο διάσημος καλλιτέχνης, 46 ετών, επιβεβαιώνει πως η εικόνα (πίνακας) πωλήθηκε για ένα εκατομμύριο ευρώ ( 758.597,73 £).

Η φωτογραφία συγκαταλέγεται μαζί με άλλες λήψεις όπως αυτές του Στίβεν Σπίλμπεργκ, του Michael Palin (ιδρυτικό μέλος των Μόντυ Πάϊθονς), της Sheryl Sandberg (facebook) και Malala Yousafzai (Νόμπελ Ειρήνης, πακιστανή μαθήτρια 18 ετών) στο πορτφόλιο του περιζήτητου φωτογράφου.

Οι φωτογραφίες του κ Abosch συνήθως πωλούνται τουλάχιστον 200.000 £.



Λουλούδια (2009)

Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε διεθνή περιοδικά και πολλές φορές έχουν γίνει εξώφυλλα, συμπεριλαμβανομένης της Vogue.

Η εκτύπωση της φωτο δεν είναι μοναδική, υπάρχουν συνολικά τρεις, μια βρίσκεται στην ιδιωτική συλλογή του, μια άλλη δωρήθηκε σε ένα μουσείο τέχνης στη Σερβία και η τρίτο πωλήθηκε στον ανώνυμο επιχειρηματία.

Οι φωτογραφίες του κ. Abosch είναι εικονικές, και πάντα σε μαύρο φόντο.

Είναι ιδιαίτερα περιζήτητος, τόσο που την περασμένη εβδομάδα είχε προσκληθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Η φωτογραφία ονομάζεται πατάτα # 345, αλλά ο καλλιτέχνης όταν ρωτήθηκε σχετικά δεν μπορούσε να είναι σίγουρος τι συνέβη στην πατάτα.

Μπορεί να έγινε πουρές, βραστή ή τηγανητή. Αυτό θα είναι για πάντα ένα μυστήριο - φωτογράφισε πολλές πατάτες στη σειρά.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.