του ακτιβιστή

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πλήρης αποτυχία. Και μπορεί να είναι έτσι αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα στους επόμενους μήνες.
Μιλάμε για το μεγάλο έργο της αποχέτευσης της Επανομής.
Ξοδεύτηκαν 11,5 εκατομμύρια ευρώπουλα, τα περισσότερα από τα ευρωπαϊκά ταμεία αλλά και σημαντικά χρήματα από κεφάλαια της ΔΕΥΑΘερμαϊκού.
Για κόστος 2.000.000 € που έπεσε στην ΔΕΥΑΘ μίλησε ο πρόεδρός της κ. Σαμακοβλής από το οποίο τα 1.200.000 € έχουν καταβληθεί ήδη σε ρευστό.
Το έργο ως γνωστόν παραδόθηκε από τους εργολάβους, δόθηκαν οι κωδικοί και (υποτίθεται) άρχισε να λειτουργεί από τον Οκτώβριο του '15....
Για να λειτουργεί όμως προϋποτίθεται ότι υπάρχουν συνδέσεις κατοικιών στο δίκτυο  ....
Μόλις 43 συνδέσεις έγιναν μέχρι σήμερα στο δίκτυο, όπως ομολόγησαν οι διοικούντες την εταιρεία. Και φυσικά ίσως πολλές απ' αυτές αφορούν δημοτικά κτίρια. Άρα τραγικά μικρός αριθμός Επανομιτών ενδιαφέρθηκαν για το έργο. Το οποίο σαφώς υπολειτουργεί !!!
Υπάρχουν όμως και άλλες 46 νέες συνδέσεις που μέλλει να γίνουν (βρίσκονται σε εκκρεμότητα) και φυσικά δεν φαίνεται να δίνουν απάντηση στο πρόβλημα. Κι ας δηλώνουν ικανοποιημένοι οι διοικούντες την ανώνυμη δημοτική εταιρία.
Απλά για την κατανόηση των αριθμών να προσθέσουμε ότι στην Επανομή υπάρχουν 1700 παροχές ύδρευσης, άρα ανάλογες συνδέσεις και στο δίκτυο αποχέτευσης θα περίμενε κανείς.

Συζήτηση έγινε χθες στο δημοτικό συμβούλιο.
Οι δε (της αντιπολίτευσης) ισχυρίζονται ότι είναι υψηλά τα τέλη σύνδεσης κι αυτό δρα αποτρεπτικά στους καταναλωτές - πελάτες - δημότες - κατοίκους.
Οι μεν (διοίκηση) διαβεβαιώνει πως τα τέλη είναι στο 60% των αντίστοιχων τελών που πλήρωσαν οι κάτοικοι τους πρώην δήμου Θερμαϊκού και της Μηχανιώνας.
Μάλιστα ο δήμαρχος ισχυρίστηκε πως με τον διακανονισμό των 100 δόσεων και με ένα ελάχιστο αρχικό ποσό χρέωσης στον λογαριασμό ύδρευσης 50 € θα περίμενε κανείς αθρόα προσέλευση για συνδέσεις.
Έλα όμως που οι συνδέσεις είναι μόνο 43 ....
Τι φταίει ;;; Ποιος έχει περισσότερο δίκιο ;;;

Είναι πάντως πραγματικά άδικο και ασύμφορο να υπολειτουργεί ένα έργο για το οποίο ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά και που στην πορεία του κινδύνευσε πολλάκις να σταματήσει και να μην ολοκληρωθεί.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.