Το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ,  συνεχίζουν την  επιδημιολογική έρευνα στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας.
Η έρευνα υλοποιείται (πόρτα - πόρτα) με  αντικείμενο την αποτύπωση των αναγκών των κατοίκων σε φροντίδες ιατρονοσηλευτικές, κοινωνικές καθώς και τις ανάγκες εκπαίδευσης σε θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Οι στόχοι της έρευνας αυτής, είναι η αναγνώριση και καταγραφή
  1. των χρονίως πασχόντων και ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων
  2. των αναγκών τους σε νοσηλευτική φροντίδα κατ' οίκον
  3. των αναγκών τους σε φυσικοθεραπευτική κάλυψη
  4. των αναγκών τους σε παροχή οικιακής βοήθειας
  5. των διατροφικών τους συνηθειών σε σχέση με τα χρόνια νοσήματα  
  6. της καταγραφής της λειτουργικότητας και διαταραχών του συναισθήματος
  7. της καταγραφής του επιπέδου ενημέρωσής τους σε θέματα πρόληψης όπως, για τον γυναικείο πληθυσμό, ο έλεγχος κατά Τεστ Παπανικολάου
  8. η εδραίωση σχέσης του Κ.Υ.Ν. Μηχανιώνας με τους πολίτες της περιοχής υγειονομικής του ευθύνης και η  γνωστοποίηση των υπηρεσιών που τους παρέχει και η ανάδειξη του ρόλου της Κοινοτικής Νοσηλευτικής στην Π.Φ.Υ..
Η συνεργασία του Κέντρου Υγείας με το τμήμα Νοσηλευτικής είναι επωφελής και για τους δύο φορείς, διότι με την συνεργασία αυτή ικανοποιούν βασικούς στόχους της αποστολής τους:
Το Κέντρο Υγείας αξιοποιώντας την παρουσία μεγάλου αριθμού φοιτητών στις δομές του,  καταγράφει  και   αποτυπώνει  την συχνότητα   των ιατροκοινωνικών προβλημάτων των κατοίκων και των οικογενειών τους  ώστε βάσει των ευρημάτων  θα μπορεί να  σχεδιάσει κατάλληλες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις
Το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μέσω  αυτού του εγχειρήματος ικανοποιεί τον στόχο της εκπαίδευσης των φοιτητών του στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  που είναι να γνωρίσουν τον   άνθρωπο υγιή ή ασθενή  εκεί που ζει  και τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του, ώστε να προσεγγίζουν τεχνικές για τη διαφύλαξη αλλά και την προαγωγή της υγείας του ατόμου και της οικογένειας

Σε σχέση με την διαδικασία:
Η έρευνα θα λάβει χώρα αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου   στην ΕΠΑΝΟΜΗ, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου  στην Νέα Μηχανιώνα και την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στην Περαία και θα συμμετέχουν 50 τελειόφοιτοι φοιτητές  του τμήματος Νοσηλευτικής  ανά ημέρα.
Οι φοιτητές  θα είναι κατανεμημένοι σε   ομάδες  8-10 ατόμων  και θα συνοδεύονται από την Επισκέπτρια Υγείας του ΚΥ κ. Π. Κούρτη ,  την Διαιτολόγο του ΚΥ κ.  Μ. Βάσσιου, την Φυσικοθεραπεύτρια  του ΚΥ κ. Τζένη. Τσομπάνογλου και την  καθηγήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής  κ. Α.  Δημητριάδου.
Η καταγραφή κάθε νοικοκυριού θα ολοκληρώνεται  με τηλεφωνική επικοινωνία του Κ. Υ, με τα νοικοκυριά που επισκέφθηκαν, οι φοιτητές για συμπληρωματικές ερωτήσεις σχετικές με τους στόχους του προγράμματος.
 Παρακαλούμε θερμά για την διευκόλυνση των φοιτητών και των συνοδών τους  κατά τις ημέρες της έρευνας.   
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.