Το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate, η μεγαλύτερη διοργάνωση αντιλογίας σε όλο τον κόσμο, διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη και σήμερα αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας με τον μεγάλο τελικό.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ρητορική Εταιρεία Ελλάδος και στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 1300 φοιτητές από περισσότερα από 350 Πανεπιστημιακά ιδρύματα από 70 χώρες, με στόχο την ανάδειξη του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Debate αλλά και τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων, μέσω της ανταλλαγής απόψεων, την περαιτέρω ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, του δομημένου λόγου και της επιχειρηματολογίας μεταξύ νέων.
Στην Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν από την περασμένη Κυριακή 27/12 , νέοι από όλο τον κόσμο και κατά την διάρκεια των αγώνων  πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 1000 debate, για σημαντικά θέματα της παγκόσμιας, αλλά και ελληνικής επικαιρότητας. Ανάμεσα στους μετέχοντες είναι φοιτητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου μεταξύ των οποίων η Οξφόρδη, το Cambridge, το Harvard, το Yale, το MIT, το Stanford, το Monash, το Πανεπιστήμιο του Sydney και δεκάδες ακόμα πανεπιστήμια παγκοσμίου κλάσης. Από ελληνικής πλευράς εκπροσωπούνται το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Α.Π.Θεσσαλονίκης, το Ε.Μ.Πολυτεχνείο και το Deree College.

Παρακολουθείστε σε live streaming ΕΔΩ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.