Δεν ασχολούμαι (όπως άλλωστε οι περισσότεροι Έλληνες) με την προεκλογική περίοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ίσως απειδή δεν γνωρίζουμε την αμερικανική πολιτική πραγματικότητα ή γιατί έχουμε μεγάλα προβλήματα να ξεπεράσουμε στη χώρα μας ειδικά τα τελευταία χρόνια με τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τους πουλημένους πολιτικούς - πιόνια.
Μου έκανε εντύπωση ένα debate των υποψηφίων των δημοκρατικών κατά το οποίο ο Bernie Sanders  δεν δίστασε να αποκαλύψει την έντονη σχέση της Κλίντον με την wall street και τις τεραστίων διαστάσεων χρηματοδοτήσεις που έλαβε από τα μεγαλοκοράκια του χρηματηστηρίου  ουσιαστικά προσομοιάζοντάς την με  "τσιράκι" τους, χωρίς εκείνη να μπορεί να απορρίψει τις κατηγορίες.
Και να που μια σημερινή είδηση που ανέβασε φίλος σκακιστής μ' έφερε πιο κοντά στον Bernie ...

Δεν ξέρω φυσικά πόσο θα τον βοηθήσει στην υποψηφιότητά τους, αλλά σίγουρα οι σκακιστές, όπου γης, θα εκτίμησαν τη συμμετοχή του σε σιμουλτανέ τουρνουά ενάντια στον διακεκριμένο σκακιστή από το Vermont, David Carter. 
Και δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα είναι μια όμορφη εικόνα, και μεταδίδει και ένα σημαντικό μήνυμα, όταν βλέπεις τον υποψήφιο Πρόεδρο των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ να κάθεται δίπλα σε ένα παιδάκι 9 ή 10 χρόνων και μαζί με άλλους είκοσι σκακιστές να αντιμετωπίζει έναν κορυφαίο σκακιστή. Και φυσικά μου είναι αδιάφορο ααν χάσει ...που φυσικά έχασε.

ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.