(φωτ. ο Στέλιος Χαλκιάς αναλύει με έναν κορυφαίο γκρανμέτρ, τον Άγγλο Μάικλ Άνταμς. Γιβραλτάρ 2010).


Έκανε τα πρώτα του σκακιστικά βήματα στον Γαλαξία Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος του σύλλογος, ένα από τα ιστορικά αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης που κλείνει φέτος 50 χρόνια λειτουργίας (το σκακιστικό τμήμα ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1969) αποφάσισε να τον τιμήσει με τον τρόπο του και οργανώνει το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου σκακιστική συνάντηση όπου ο Στέλιος Χαλκιάς θα αναλύσει παρτίδες του από τις αρχές της καριέρας του στα νεανικά τουρνουά της Θεσσαλονίκης και στα πανελλήνια πρωταθλήματα έως και παρτίδες στα επαγγελματικά τουρνουά του εξωτερικού, αλλά και τη συνάντησή του με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Βλαντίμιρ Κράμνικ. Επίσης θα αφηγηθεί περιστατικά από πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και θα περιηγηθεί στην πορεία της εθνικής Ελλάδας τα τελευταία 15 χρόνια.

Τέλος, θα παρουσιαστούν παρτίδες από το Tata Steel 2016 όπου μετέχει ο Λουκ Φαν Βέλι – ο Στέλιος είναι προσωπικός του αναλυτής. Θα προηγηθεί σιμουλτανέ για τους μικρούς σκακιστές (20 θέσεις – συμμετοχή 5 ευρώ, θα τηρηθεί προτεραιότητα).

Η εκδήλωση θα γίνει στον ανακαινισμένο χώρο του ΑΜΟ Γαλαξία, Β. Όλγας 285. Ώρα έναρξης σιμουλτανέ 5 μμ. Ώρα έναρξης παρουσίασης παρτίδων 6.30 μμ. Γενική είσοδος για τη διάλεξη 5 ευρώ. Πληροφορίες-εγγραφές: Πασχάλης Καλδιτζόγλου – τηλ.694 6803555.

Ο Γαλαξίας Θεσσαλονίκης προγραμματίζει και μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις στο σύντομο μέλλον καθώς και διεξαγωγή τουρνουά.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.