Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ κρητικών αγροτών και ΜΑΤ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου οι αγρότες χρησιμοποιώντας τα σώματά τους και πετώντας πέτρες εναντίον των αστυνομικών, επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο για να κάνουν συμβολική κατάληψη, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Αργότερα οι αγρότες άρχισαν να πετούν ξύλα,σίδερα, ενώ από τη ρίψη αντικειμένων έσπασαν τα τζάμια του πρώτου ορόφου του υπουργείου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους αγρότες από το υπουργείο και από την πλατεία Βάθη.

Μπροστά από το υπουργείο καίγονται πλαστικό κάδοι απορριμμάτων.

Νωρίτερα, αγρότες πέταξαν ντομάτες και άλλα αγροτικά προϊόντα, αλλά και καπνογόνα, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένη έξω από το κτίριο του υπουργείου.


Από νωρίς το πρωί, που έφτασαν στο κτίριο οι αγρότες της Κρήτης ήθελαν να κάνουν κατάληψη στην είσοδο του υπουργείου κάτι που δεν τους επετράπη.

Στο υπουργείο έχουν συγκεντρωθεί οι περίπου δύο χιλιάδες αγρότες από την Κρήτηπου έφτασαν, νωρίς το πρωί, στο λιμάνι τουΠειραιά. Κάποιοι από αυτούς κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος, έξω από το παλιό κτίριο του υπουργείου Εμπορίου, στο οποίο τώρα στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας.

Ρεπορτάζ του Mega




Ρεπορτάζ του Star




Ένταση στην πλατεία Καραΐσκάκη


Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας σημειώθηκε νωρίτερα στην πλατεία Καραΐσκάκη, όταν μεγάλη ομάδα αγροτών από την Κρήτη... κυνήγησε τα ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο, με σκοπό να πάρουν ένα αγροτικό όχημα με κηπευτικά, το οποίο νωρίτερα είχαν μπλοκάρει αστυνομικοί.

Όπως αναφέρει το Flash News, μόλις ενημερώθηκαν για το περιστατικό οι αγρότες που βρίσκονταν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έφυγαν από το υπουργείο και κατευθύνθηκαν στην πλατεία Καραΐσκάκη προκειμένου να "απεγκλωβίσουν" το αυτοκίνητο από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο σημείο επικράτησε ένταση, με τους αγρότες να πετούν μπουκάλια με νερό σε διμοιρία ΜΑΤ προκειμένου να την απομακρύνουν. Τελικά επετράπη η μετακίνηση του αυτοκινήτου, ενώ.... η διμοιρία ετράπη σε φυγή.

Στον δρόμο έπεσε μεγάλη ποσότητα ντοματών τις οποίες μετέφερε το αγροτικό.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.