Ετσι δυσφημούν την χώρα τους και οι «πρόσφυγες» μένουν σε εμάς. Φρικτές εικόνες στο έδαφος των Σκοπίων, με σκυλιά να κυνηγούν και να τραυματίζουν παράνομους μετανάστες, τα οποία εδώ και λίγους μήνες έχουν σκληρύνει τη στάση τους.
Οι μαρτυρίες που έρχονται από την Ειδομένη συγκλονίζουν. Μέλη οργανώσεων μιλούν για δεκάδες περιστατικά που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν με παράτυπους μετανάστες να επιστρέφουν ματωμένοι από τα Σκόπια μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να περάσουν από τη χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.
«Περιθάλψαμε τουλάχιστον είκοσι άτομα που έφεραν ουλές από δαγκωματιές σκύλων» περιγράφει στην Καθημερινή γιατρός-μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Ειδομένη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνοριοφυλακή και ο στρατός των Σκοπίων, με τη συνδρομή αστυνομικών από Σερβία, Ουγγαρία, Κροατία, Σλοβενία, Αυστρία, χρησιμοποιούν εκπαιδευμένα λυκόσκυλα για την καταδίωξή τους στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα πολλοί εξ όσων αποστέλλονται πίσω στην Ελλάδα να φέρουν εμφανή τραύματα από δαγκωματιές των τετράποδων φρουρών.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.