Ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα θα πληρώνουν, εκ μέρους του Ιδρύματος Γκέιτς, φοιτητές που θα τρώνε γενετικά τροποποιημένα μπανάνες.

Σύμφωνα με το The Des Moines Register, η διατριβή για γενετικά τροποποιημένες μπανάνες αναπτύχθηκε από επιστήμονες στο Queensland University of Technology στην Αυστραλία. Οι μπανάνες φέρεται να έχουν καλλιεργηθεί για να βοηθήσουν στην παραγωγή βιταμίνης Α και στοχεύεται να καταναλωθούν από ανθρώπους που ζουν σε χώρες της Αφρικής.

Οι βιοτεχνολογικές εταιρείες και οι δημιουργοί των ΓΤΟ πάντα ισχυρίζονται πως τα προϊόντα τους πρόκειται να σώσουν τον κόσμο, αλλά συνήθως υπολείπονται των προσδοκιών τους και συνοδεύονται πάντα από μια λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών και απρόβλεπτων συνεπειών.

Η Wendy White, μια από τους επικεφαλής ερευνητές που προμοτάρουν τη μελέτη, έγραψε σε μια πρόσφατη δήλωσή της πως η διατριβή για τις μπανάνες μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με ανεπάρκεια βιταμινών.

"Στην Ουγκάντα ​​και άλλες αφρικανικές χώρες, η ανεπάρκεια της βιταμίνης Α έχει σημαντική συμβολή στους θανάτους στην παιδική ηλικία από μολυσματικές ασθένειες. Δεν θα ήταν σημαντικό εάν η διατριβή με τις μπανάνες μπορούσε να προφυλάξει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να πεθαίνουν από διάρροια, ελονοσία ή η ιλαρά; », είπε η White.

Φυσικά, θα ήταν σημαντικό, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η διατριβή με μπανάνες στην πραγματικότητα θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Wendy White και η ομάδα της προσφέρουν σε εθελόντριες $ 900 δολάρια για να τρώνε μπανάνες ως δοκιμαστές. Οι εθελόντριες θα φάνε τρεις μπανάνες η καθεμία ,η μια εκ των οποίων θα είναι από γενετικά τροποποιημένα είδη.

Η μελέτη έχει καθυστερήσει για πάνω από ένα χρόνο λόγω της αντίστασης από τους ακτιβιστές που λένε ότι το πρόγραμμα δεν είναι ασφαλές, αλλά τώρα η ομάδα σχεδιάζει να προχωρήσει τα πειράματα ούτως ή άλλως.

Σε δήλωσή τους αυτή την εβδομάδα, ακτιβιστές της ασφάλειας των τροφίμων επέκριναν τη μελέτη, λέγοντας ότι «οι φοιτητές του πανεπιστημίου της Αϊόβα καλούνται να είναι οι πρώτοι που θα καταναλώσουν ένα προϊόν άγνωστης ασφάλειας. Η μελέτη δεν διεξάγεται με διαφανή τρόπο, και τα μέλη της κοινότητας του πανεπιστημίου δεν έχουν λάβει απαντήσεις για το σχεδιασμό της έρευνας, τους κινδύνους, τη φύση της ώστε να δώσουν εν επιγνώσει την συγκατάθεσή τους για τη γενίκευση της μελέτης. "

Οι ακτιβιστές είπαν ότι πάνω από 57.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μια αίτηση ζητώντας να σταματήσει η μελέτη, αλλά σχεδιάστηκε να προχωρήσει φέτος.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.