Κατά την εισαγωγή μας στον κόσμο των θεωριών συνωμοσίας, εξετάσαμε περιπτώσεις οι οποίες συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη, δημιουργώντας, παράλληλα, πολλά ερωτηματικά και αφήνοντας παράθυρα αμφισβήτησης ανοιχτά. Σήμερα, θα μελετήσουμε αντίστοιχες υποθέσεις, οι οποίες όμως δεν απαίτησαν μαζικές καταστροφές ή πολύνεκρα δυστυχήματα για να προβληματίσουν και να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Το μυστικό της "επιτυχίας" τους; Απλούστατα, ένα «ηχηρό» όνομα και ένα αναπάντεχο γεγονός.

 
Θεωρία Νο4: Το θλιβερό τέλος μιας Πριγκίπισσας.


Δεν έχουν περάσει 20 χρόνια, ακόμα, από το τραγικό δυστύχημα το οποίο κόστισε την ζωή της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Τον Αύγουστο του 1997, στο Παρίσι, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η Πριγκίπισσα, ο «φίλος» της Dodi Fayed, ο οδηγός τους Henri Paul και ο σωματοφύλακας τους, εκτροχιάζεται και προκαλεί τον θάνατο των τριών πρώτων. Μοναδικός επιζών, ο σωματοφύλακας του ζευγαριού. Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει αμφισβητηθεί αρκετές φορές, για το αν όντως ήταν δυστύχημα, με κύριο υπέρμαχο αυτών των υποθέσεων, τον πατέρα του Dodi Fayed, Mohamed Al Fayed, ο οποίος δεν έχει σταματήσει, έκτοτε, να υποστηρίζει ότι ο γιος του και η Πριγκίπισσα, στην πραγματικότητα, δολοφονήθηκαν και δεν υπήρξαν θύματα τροχαίου. Παρά τις ενδείξεις ότι ο οδηγός του οχήματος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ εκείνη την μέρα, και παρά την «έμμεση» ευθύνη που αποδίδεται στην επίμονη «καταδίωξη» των paparazzi, που συνέβαλε στο δυστύχημα αυτό, ο Mohamed Al Fayedυποστηρίζει ότι υπήρχαν «πολλά κενά» στην ιστορία, καθώς και «σοβαρό» κίνητρο για την δολοφονία τηςΠριγκίπισσας της Ουαλίας. Ας δούμε όμως ένα βίντεο με την αναπαράσταση του δυστυχήματος.

Αρχικά, και μόνο η πιθανή εγκυμοσύνης της Πριγκίπισσας από τον Dodi Fayed, η οποία σήμαινε και την "είσοδο" ενός μη Καθολικού ατόμου στην Βρετανική Βασιλική Οικογένεια, εθεωρείτο μη αποδεκτό (πόσο μάλλον ενός μουσουλμάνου). Έπειτα, η απουσία της οποιαδήποτε φωτογραφίας της διαδρομής του αυτοκινήτου από το ξενοδοχείο που διέμενε το ζευγάρι, μέχρι το σημείο του δυστυχήματος, είναι υπερβολικά ύποπτο. Τέλος, ο μόνος «μάρτυρας» του δυστυχήματος, James Anderson, (ο οδηγός του οχήματος με το οποίο συγκρούστηκε ελαφρά το αυτοκίνητο που επέβαινε η Νταϊάνα, λίγο πριν τον ολικό εκτροχιασμό του) βρέθηκε νεκρός 2 χρόνια μετά, σε δάσος της Νότιας Γαλλίας, έχοντας, μάλλον, αυτοκτονήσει. Αντίθετα με τους συγγενείς και τους φίλους του τελευταίου, που επιβεβαιώνουν ότι η αυτοκτονία του ήταν, ίσως, αναμενόμενη, ο πατέρας του Dodi Fayed, υποστηρίζει ότι ο James Andersonείτε αυτοκτόνησε λόγω τύψεων για «αυτά που έκανε», είτε δολοφονήθηκε για να μην αποκαλύψει «αυτάπου δεν έπρεπε». Είναι άραγε όλα αυτά ικασίες και η επιμονή ενός πατέρα που ψάχνει κάπως να διοχετεύσει την θλίψη του για τον θάνατο του γιου του, και όχι κάτι παραπάνω; Άγνωστο προς το παρόν.


Θεωρία Νο5: Η αυτοκτονία μιας μεγάλης σταρ.


Στα μέσα του 1962, ένα από τα λαμπερότερα αστέρια του Hollywoodτης εποχής, βρίσκεται νεκρό στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του στο Λος Άντζελες. Το πτώμα της Μέριλιν Μονρό, ανακαλύπτεται από την οικονόμο της και η είδηση γίνεται πρωτοσέλιδο στον παγκόσμιο τύπο. Αιτία θανάτου: σκόπιμη υπερβολική δόση ουσιών. Και ενώ το σενάριο της αυτοκτονίας είναι αυτό που τελικά επικρατεί και στιγματίζει το γεγονός αυτό, τα γκρίζα σημεία της συγκεκριμένης υπόθεσης αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης και έκφρασης αποριών.Ενώ η γνωστή ηθοποιός φαίνεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα εκείνη την περίοδο, ειδικός ο οποίος εξέτασε μαγνητοσκοπημένο υλικό μεταξύ εκείνης και του ψυχολόγου της, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: «η γυναίκα αυτή, α-πο-κλεί-ε-ται να ήθελε να αυτοκτονήσει. Ένας άνθρωπος που κάνει σχέδια για το μέλλον του και έχει ακόμα αυτοπεποίθηση στον εαυτό του, δεν αποφασίζει, έτσι ξαφνικά, να δώσει τέλος στην ζωή του.». Άποψη που είχε «επιβεβαιωθεί» και τότε, αφού σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, η Μέριλιν, τις προηγούμενες ώρες εκείνης της ημέρας, είχε κάνει κινήσεις σχετικά με τα προσεχή επαγγελματικά της πλάνα και κανείς δεν είχε παρατηρήσει κάποια περίεργη συμπεριφορά. Αποφάσισε, άραγε, η Μέριλιν Μονρό να δώσει τέλος στην πολυτάραχη ζωής της μέσα σε μία στιγμή ή μήπως φρόντισε για αυτό κάποιος άλλος; Ήταν «ηθοποιός» και εκτός της μεγάλης οθόνης και παρουσίαζε μια άλλη εικόνα από αυτό που πραγματικά ένιωθε; Τι συνέβαινε στην καθημερινότητα της εκείνο το διάστημα;

Ορισμένοι εκ των πιθανών «υπευθύνων» για τον θάνατο της ηθοποιού –εάν δεν ήταν τελικά αυτόχειρας- φημολογείται πως είναι οι αδερφοί Κένεντι, οι οποίοι, καθώς λέγεται, έχοντας προσπαθήσει στο παρελθόν, ανεπιτυχώς, να την κάνουν να σιωπήσει σχετικά με την.. «σχέση» που είχε μαζί τους, αποφάσισαν να την κάνουν να σιωπήσει μια για πάντα. Αφορμή και σταγόνα που ξεχείλησε το ποτηριστάθηκε και ο.. «ντόρος» που είχε προκαλέσει το προκλητικό "Happy Birthday" που είχε αφιερώσει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ (όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο) νωρίτερα την ίδια χρονιά, «αποκαλύπτοντας πολλά» για εκείνη και τον ίδιο. Μεταξύ άλλων, τα βλέμματα έπειτα στρέφονται στο FBI και την CIA, αλλά και σε πιο συγκεκριμένα άτομα όπως ο ψυχίατρος της Μέριλιν Μονρό, αλλά και η ίδια η οικονόμος της. Απίθανο δεν έχει θεωρηθεί και το ενδεχόμενο να υπάρχει συνενοχή μερικών ή και όλων των προηγούμενων. Μέχρι σήμερα, η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για αυτοκτονία από πρόθεση.


Θεωρία Νο6: Η άγνωστη ταυτότητα του δολοφόνου του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (JFK). 


Το μεσημέρι της 22ης Νοεμβρίου του 1969, διαπράττεται, ενδεχομένως, το πιο πολυσυζητημένο έγκλημα στην νεότερη ιστορία της Αμερικής. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Πολιτεία του Τέξας, στα πλαίσια της προωθητικής του καμπάνιας, δολοφονείται με σφαίρα στο κεφάλι ο πιο νέος και –ίσως- ο πιο «διάσημος» πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζον Κένεντι, επιβιβασμένος μαζί με την σύζυγο του Τζάκι Κένεντι στο αυτοκίνητο που τους μετέφερε, πυροβολείται εν ψυχρώ, μπροστά σε χιλιάδες κόσμο ο οποίος είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί στην πόλη του Ντάλας. Το μυστήριο γύρω από το ποιος τράβηξε την σκανδάλη εκείνη την μέρα, παραμένει μέχρι σήμερα άλυτο, ενώ πολλοί ήταν (και είναι) οι υποψήφιοι ένοχοι . Ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, ο άνθρωπος ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ο «υπ’ αριθμόν 1 ύποπτος» για την δολοφονία του Προέδρου, δολοφονήθηκε και ο ίδιος 2 μέρες μετά το τραγικό συμβάν, (μπροστά σε πλήθος δημοσιογράφων, αστυνομικών, αλλά και εκατομμύριων τηλεθεατών που παρακολουθούσαν την μεταφορά του στις φυλακές), από ένα άτομο που.. «κατάφερε» να τον πλησιάσει και να τον πυροβολήσει εξ επαφής. Το αποτέλεσμα των συνεχόμενων ανακρίσεων στις οποίες είχε υποβληθεί το διάστημα των 2 προηγούμενων ημερών ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας, ενώ πολλά από τα στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν, έχουν αμφισβητηθεί πολλάκις έκτοτε. Ήταν ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ ο.. «εξιλαστήριος θύτης» της δολοφονίας του Κένεντι; Ήταν ο πραγματικός; Ποιος όπλισε το χέρι του; Ήξερε παραπάνω από όσα έπρεπε και χρειαζόταν να βγει και ο ίδιος από την μέση; Ερωτήματα τα οποία έχουν παραμείνει αναπάντητα μέχρι σήμερα.Ακολουθεί βίντεο που καταγράφει την δολοφονία του Προέδρου, καρέ-καρέ.



Επειδή όμως τα περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα, για έναν περίεργο λόγο "αναπαράγονται" ή γεννούν νέα, η ανικανότητα εξακρίβωσης της ενοχής -ή μη- του Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, οδήγησε την επανεξέταση του γεγονότος και την πιθανότητα εξεύρεσης νέων πιθανών υπόπτων. Η περεταίρω ανάλυση του χρονικού της δολοφονίας του Τζον Κένεντι, στοχοποίησε (μεταξύ άλλων) 2 ακόμη άτομα που ήταν παρόντες εκείνη την μέρα, τα οποία έμειναν γνωστά ως: Babushka Lady και Umbrella man. Η πρώτη, ήταν γυναίκαάγνωστης ταυτότητας η οποία παρουσιάζεται σε διάφορα στιγμιότυπα του γεγονότος, να τραβάειφωτογραφίες τον Πρόεδρο Κένεντι (στο video είναι η γυναίκα ντυμένη στα ροζ), πριν, κατά την διάρκεια αλλά και λίγο μετά την δολοφονία του.. ατάραχη. Ενώ όλος ο υπόλοιπος κόσμος τρομοκρατημένος προσπαθούσε να βρει καταφύγιο και να αντιληφθεί τι είχε συμβεί, εκείνη συνέχισε ακλόνητη αυτό που έκανε και μετά εξαφανίστηκε. Μαζί της, χάθηκε για πάντα και το φωτογραφικό υλικό που τράβηξε. Ο δεύτερος, ήταν άντρας ο οποίος παρουσιάζεται να ανοίγει μια μαύρη ομπρέλα, λίγο πριν την στιγμή που ο Τζον Κένεντι θα δολοφονηθεί, και να την κινεί με περίεργο τρόπο. Το «γιατί» είχε ομπρέλα εκείνη την ηλιόλουστη μέρα στις 12:30 το μεσημέρι, δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί ενώ κάποιοι θεωρούν ότι ήθελε να κάνει κάποιου είδους σινιάλο με αυτήν του την κίνηση.


Και οι λίστες υπόπτων συνεχίζονται…



Αδιαμφισβήτητα, οι θεωρίες αυτές εμπεριέχουν μερίδιο τόσο αλήθειας, όσο και ψέματος (ή έστω ανακριβειών ή μη, πλήρως, αποδεδειγμένων θέσεων)· στοιχεία που, όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, γίνονται ολοένα και πιο δύσκολο να διαχωριστούν. Είναι "τραβηγμένα" σενάρια, τα οποία χρησιμοποιούν ένα διάσημο πρόσωπο που απασχολεί διαχρονικά, με σκοπό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κόσμου, θέλοντας να.. πουλήσουν; Μπορεί και ναι. Το "κακό", βέβαια, είναι ότι η προηγούμενη φράση, ξεκινάει με αυτό το.. "μπορεί".

Εις το επανιδείν... +Vaggelis Episkopou

Αναδημοσίευση από το yannidakis.net
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.